60 questions.


1. Hur gammal är du? Tjugoåtta år och fem månader ungefär.

2. Hur gammal känner du dig? Ibland som tjugoåtta, men mest som tjugofyra kanske. Känner så många som skaffar barn och gifter sig och sådant nu och jag är typ hundra år därifrån.

3. Vad har du gjort i dag? Inte så mycket. Gått upp ätit frukost, traskat iväg.

4. Vilken film såg du senast? The Giant Mechanical Man såg jag igår kväll. En romantisk indiekomedi med Jenny Fischer. Den var fin, grät i slutet.

5. Vem ringde du senast? Hmm vi ska se. Jag ringde Adrian igår eftermiddag för jag gjorde ärenden där han jobbar och frågade om han ville fika.

6. är du besatt av någonting? Godis!

7. Är du rädd för blod? Inte när det blöder i verkligheten men tycker det är svinobehagligt på film. Vet inte hur många scener från Nip Tuck som jag blundat mig igenom. Men gör allt för Dr Troy såklart.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Just nu är jag hemma i min säng för jag måste styra upp lite grejer. Här är min utsikt (fast ljust ute):

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Okej. Puh, är så dåligt på sådant här. Olof Palme, Göran Persson, Ingvar Carlsson, Carl Bildt och Per Albin Hansson.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nä. Men hade jag rätt då? Blir osäker nu.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Blått! Älskar blå.

12. När vaknade du i dag? Går upp kvart över nio vanligtvis och är på jobbet vid kvart över tio. LYXEN att bo nära jobbet OCH få börja tio. Kommer aldrig över den, är för första gången i mitt liv faktiskt utvilad när jag vaknar.

13. Vilken är din favorithögtid? Nyårsafton!

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? I New York, fast sommar.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? När jag var tolv år båtluffade jag och min bror med min pappa i Grekland och två nätter bodde vi under en restaurang och det liksom trillade kackerlackor ner från taket när vi sov. Fy, mådde så jäkla dåligt och min pappa bara: ingen fara, sov bara. Trodde jag skulle dö.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
I ett stort hus i ett varmt land med någon jag älskar och som är så jäkla rolig. Vi ska dricka champagne hela dagarna och spela tv-spel.

17. Vad lyssnar du på just nu? Den här.

18. Har du någon gång brutit ett ben? Krossat armbågen en gång i en skidolycka. Förstod dag tre att den var paj och gick ut och festade och tänkte att smärtan nog bara var överdriven. Idiotiskt.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Ägg, te, tomater, ost och godis.

20. Vem är din favoritkändis? Vet inte riktigt men älskar Chloe Moretz, Amy Poehler, Lena Dunham, Ryan Gosling och James Franco.

21. Vad är du på för humör just nu? Nervös och stressad. Berättar på fredag.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Nordamerika, Asien och Afrika.

23. Snarkar du? Nej, förutom när jag är förkyld eller jättefull.

24. Vilka yrken har du provat på? Dagisfröken, stå i kassan på Seven Eleven, receptionist, researcher på min mammas jobb, copywriter, krönikör, bloggare.

25. Hur går du helst klädd? I kjol och t-shirt och sköna skor.

26. Vilket stjärntecken är du född i? Lejon. Det bästa.

27. Vilket är ditt favoritgodis? Tänder och violpistoler.

28. Vad sa du senast? Puss hejdå. Till min mamma i telefon.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska.

30. Vad har du på dig just nu? En gammal gammal bild, men det här i alla fall:

31. Vilken är din favoritaffär? Mataffärer! Har en bredvid mig som heter Gourmet Garage där till och med löken är upplagda i fina pyramider, skulle kunna gå omkring där en hel dag, provsmaka ost och humma vid te-sorterna.

32. Vad har du för storlek i kläder? xs-m. olika för olika märken.

33. Vad har du i dina fickor? Gymmedlemskort, tändare, kvitton, visitkort, småmynt.

34. Vad köpte du senast? En flaska kolsyrat vatten.

35. Hur många gånger har du flyttat? Började på Västmannagatan, flyttade till Fryxellsgatan, mina föräldrar skildes och jag om min bror och min mamma bodde på Sturegatan, min mamma blev ihop med min styvpappa och vi flyttade till Valhallavägen. När jag var sjutton flyttade vi till Karlaplan, när jag var nitton fick jag hyra min styvfarfars lägenhet på Östermalmsgatan, flyttade till New York i tre månader med Michelle, flyttade tillbaka till Stockholm och till Norrtullsgatan, flyttade från Norrtullsgatan till Lower East Side i New York och sedan till West Village. Så: Tio gånger. Jäklar.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Har svarat på den här så många gånger.. Kniv, yxa och en hund säger jag den här gången då.

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Tusen gånger tusen en kvällsmänniska.

38. Senaste filmen du såg på bio? This is 40. Den var INTE bra.

39. Har du blivit sydd någon gång? Ja, i hakan. Trillade på min studentskiva på dansgolvet och slog upp hakan. Fyra stygn blev det.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Javisst.

41. Vad åt du till frukost?  En halv avocado med balsamvinäger, ett löskokt ägg, en finncrisp med ost och pepparmintste.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Gick trean i gymnasiet, hade bara svartvita kläder och hängde på Babasonic varje onsdag.

18 år.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Har inget körkort.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Fick ett brev av min mamma fyllt av svenska tidningar, högt och lågt. Det var väldigt fint.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På golvet.

46. Vad var det sista du åt?  Det var frukosten i fråga 41. Ska äta lunch om en halvtimme.

47. Vem är världens vackraste kvinna?  Liv Tyler.

48. Är du blyg? Nej, men i nya sammanhang kan jag vara det.

49. Vilken var den sista konserten du var på? Ellen Allien i fredags, om det gills som konsert.

50. Vad heter du i andra namn? Maria Victoria.

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Skidåkning. Enda sporten jag liksom ÄLSKAR. Är dock en räddhare så fort det är isigt. Men älskar känslan att bara få vara ifred och åka neråt i egen takt.

54. Har du några husdjur? Nej, men funderar seriöst på att skaffa mig en tax i år. Har perfekta namnet (som alla andra tycker är idiotiskt iofs).

55. Vill du gifta dig? ja! hemskt gärna.

56. Var växte dina föräldrar upp? Mamma i Stockholm och pappa flyttade till Stockholm när han gick i mellanstadiet om jag minns rätt.

57. Har du någon gång ringt polisen? Ah, en gång när en man försökte bryta sig in i min lägenhet och jag var ensam hemma. Har aldrig varit så rädd, lyckades gömma mig BAKOM toalettstolen. Provade att klättra in där efteråt, fullkomligt omöjligt.

58. Har du svenskt ursprung? Ja bara tyvärr.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Sandy, Candy, Beiker (de har stavat fel på min postlåda), Sandypandy, Resedvärgen (pga är väldigt uppstyrd i resesammanhang plus kort).

60. Vilka är dina största svagheter? Att jag kan låta arg fast jag inte är det, att jag vill bestämma, att jag är för envis, att det tar tid innan jag låter människor komma nära mig.

 .

lista hanapee.

Kommentarer

 1. Sandra, alltså så skönt att veta att du också känner så med barn och giftermål. Har precis fyllt 27 och alla verkar skaffa barn eller i alla fall vara i fasta förhållanden och jag är singeln som får stå ut med att alla pussas runt omkring en där man står helt själv och undrar vad man ska hitta på. Jag känner mig också hundra år därifrån!!! Hur hanterar du pressen med det där att man snart är 30? Du har i alla fall kul jobb, jag bor i London men är just nu utan jobb…funderar på att börja plugga igen…

  Och det där med att låta arg fast man inte är det- så ofta folk har missupffattat min ton med!

  Och djur, ja!!!!! Vill skaffa katt men har flyttat 10 gånger de senaste 3.5 åren så ingen bra idé….

  Pusssss

 2. Kommer visserligen aldrig skaffa hund, men har ändå två givna namn!
  Om det är en tax: Agaton. Agaton Tax.
  Annars Bob. Bob Hund.

 3. hej sandra,

  tack för att du har en blogg. så många dagar som man känner igen sig i vad du skriver (och blir avundsjuk på allt du gör..)! men; min fråga var egentligen var tusan du fick tag på det där fantastiska unicorn hårspännet?!

  kram

 4. Fina Sandra! Jag fyller snart 25 och där jag är ifrån är folk redan nu i skaffa-barn-fasen och jag får panik. Jag vill vill vill INTE. Samtidigt som jag ju inte vill behöva bli kompis med 17åringar resten av livet (inget ont mot 17åringar). Hur fan gör man när ens vänner växer ifrån dans till 4 på morgonen och efterfester? Jag har precis fått reda på att jag kommit in på en kurs i NYC till sommaren och jag skulle så himla gärna vilja träffa dig och ta en öl (eller tre). Jag minns att du skrivit att du gärna träffar bloggläsare men att du glömmer att svara ibland, så förlåt på förhand om jag kommer stalka dig lite. Jag känner ingen i new york och vill vara modig och träffa nytt folk. Jag hoppas vi kan ses :) och, är det nån annan av sandras läsare som bor, eller ska vara i NYC till sommaren, som vill ses, så hojta! Min mail är lisa.engstrm@gmail.com

 5. Hehe, apropå att inte vilja gifta sig när alla i ens omgivning gör det. Bästa tumblrn: myfriendsaremarried.tumblr.com

 6. Du har redan innan varit min hjälte, men när jag såg att du inte har körkort blev du direkt kvalificerad till min superhjälte. Att du är 29 år och utan körkort och ändå verkar lycklig i livet bevisar att det inte är någon press på mig som 18-åring att panik övningsköra för att mitt liv ska bli komplett. Tack!

 7. men jag fyller tretti om ett och ett halvt år OCH har barn men jag känner mig som typ 24 ändå! varför måste man plötsligt bli gammal/vuxen bara för att man blir nåns mamma eller pappa? puss /4

 8. Haha kul att vi lejon med sydda hakor möts här :)

  Men jo, Sandra, kan du inte berätta mer om när du ringde polisen? Det låter ju helt sjukt! Förstår iofs om du inte vill.
  kram!

 9. ”58. Har du svenskt ursprung? Ja bara tyvärr.”

  Varför ”tyvärr”?? Som att vara helsvensk skulle vara någon brist man måste be om ursäkt för? Jag är helsvensk och stolt över det.

 10. Sandra. Min pappa är så ledsen hela tiden. Min mamma dog när jag var sexton, det är två år sen nu, och pappa har alltid rynkig bekymrad panna. Ibland är han glad. Det sorgligaste jag vet är att han är så sorgsen. Hur tröstar jag honom? Jag är också helt jävla förkrossad men det känns inte lika viktigt.

  Måste man ha studentskiva? Min lillasyster klarar inte av fulla människor. Hur var din skiva? Kan man inte bara slippa släkten och lattja runt på andras skivor och dricka gratis?

  Känner du dig ensam?

  Hade du kunnat tänka dig att läsa min bok om jag skickar den?

  Puss fin du

 11. Jenny – äsch det är ju bara en siffra, 30 kan ju lätt va 25 om man har lust! puss!

  Paulina – ja sett den! himla fin.

  Emma – hemligt! :)

  Fanny – kolla under FAQ och länken ”varför bor du i nyc?”

  Johanna – haha ojdå. ändrade :)

  mhult – tack och det är från modcloth.com !

  Lisa – jag hänger med folk i åldrarna 24-34 och ingen av dom är i skaffabarn-fasen. det finns massor av såna, särskilt i new york! hör av dig när du är här så fikar vi, om jag är här då. kram

  Sandra – oj den glömde jag! 11 gånger då!

  Jessica – stygnkompisar, fint :)

  Lovisa – haha fint, puss

  Hanna – haha okej

  fyran – det har du helt rätt i! PUSS ses snart

  Emilia – det är en låååång historia men det slutade iaf med att polisen kom och då var han inte kvar. jag var 18 år så det var väldigt länge sen. men hemskt läskigt.

  Nippon – därför jag tycker det vore spännande om min släkt kom från hela världen istället för typ.. haparanda.

  Anna – fina du. jag tycker du ska visa den här kommentaren för din pappa. jag tycker attt han ska få se att du är orolig för honom och att han ledsenhet gör dig ledsen. som pappa måste man va stark även i svåra tider. och man måste verkligen inte ha studentskiva om man inte vill, det är ju inte alls alla som har en. strunta ABSOLUT i det om du inte orkar. puss.

  ellen – tack snälla!

  emma – ska lyssna direkt!

 12. Hej fina Sandra. Med tanke på att du tog upp din student osv i detta inlägg kom jag och tänka på min som sker om några få månader, så himla overkligt. Jag är otroligt intresserad över vad du hade på dig på din student, även om det är länge sen. Du får gärna tipsa om bra sidor med fina klänningar också, där priserna eller portot inte är så brutalt. Puss

 13. angående punkt 4 så har jag också nyss sett denna film, så vacker. Älskar när söta, små, operfekta och alldeles underbara historier händer i storstäder som exempelvis NYC. Tänk Broken English liksom… <3 Ha det så fint i Paris, älskar den staden…

  Kram

 14. Pingback: mon cheri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>