August 5th, 2040, I’d like to kiss you. Until then, I’m married. But after 35 years of being faithful to my husband I think I’ll have earned one kiss from you.
Såg en film i veckan som jag älskade: Take This Waltz.


Indiepärlan Michelle Williams och fina Seth Rogen spelar Margot och Lou som har varit gifta i fem år, kan varandra innan och utantill, har skapat sitt eget språk, sina personliga rutiner och lever i stort sett samma liv. De bor i ett så jäkla mysigt hus i Toronto, pussas hela tiden och har så himla fint ihop.


Förutom det där då med att han aldrig vill ligga med henne. Det finns alltid någon anledning till att det inte går. För bråttom, måste laga något, springa iväg, gå till jobbet, svara i telefon.


Och så en dag träffar hon en annan person på en flygplan.Som dessutom råkar vara hennes granne. Och här börjar väl historien, om hur man gör då, med någon man älskar så mycket och har det så bra med och som är ens bästis och förstår vad man tänker bara man tittar på varandra men som inte längre vill klä av en. Och när man träffar någon annan, spännande, fin, som faktiskt vill det.


Så himla fin film. Grät tre gånger. Och soundtracket är magiskt det med.

YouTube Preview Image

Kommentarer

 1. Åh hade bestämt mig för att inte se den pga kombinationen Seth Rogen (babe.)/Michelle Williams lät så olockande (kan inte uppskatta henne fullt ut pga Brokeback Mountain tror jag och då är det inte ens hennes fel.). Tror den här filmen kan hjälpa mig tycka om henne och då kanske kanske kanske våga se Blue Valentine…

  Måste ju se den här i alla fall.

 2. Verkar ju sjukt bra – har aldrig hört talas om den tidigare. Men den verkar dessutom vara sorgligast i världen så vet ärligt talat inte om jag skulle klara av att se den. :(

 3. Åh, den där filmen måste måste jag se! Tänkte passa på att berätta att jag alldeles nyss använde din blogg som receptbok. Har ett paket med mozzarella hemma som jag inte visste vad jag skulle göra med, men efter att ha använt sökfunktionen här fick jag genast inspiration. Tack för det!

 4. Åh det ska jag nog se ikväll medan jag tvättar och njuter av ensamheten. Tack för tipset, man kanske blir klok av att se den när man själv har varit i samma sits. Puss

 5. funny how the new guy just happens to be really good looking, and the husband at home – not so much.. i mean, it helps i guess.

 6. Den verkar så himla fin den filmen. Den borde jag nästan se men jag gråter för lätt och till allt.

  Men Sandra kan du inte ha en sådan där fin bloggbrevväxling snart igen? Jag har inte en enda vän och jag känner mig så himla ensam och så ledsen. Jag vill bara hitta någon att prata med och träffa och ha det roligt med och bara ha ett bra liv. Den jag trodde var min allra närmsta vän har ljugit för mig i nio år och jag orkar inte längre nu. Jag känner mig så trasig inuti för jag blir behandlad som en gammal disktrasa. Jag vill bara känna att jag kan få en vän som kanske tycker om mig för den jag är.

 7. Lisa m. Du kanske ska byta umgänge. Alltså inte dras till samma människor hela tiden. Det är oftast mest osäkra människor som är elaka eller sviker. Dom vill man ändå inte ha som vänner, så du kan tänka att förlusten inte är så stor. Själv har jag förlorat vänner som som jävlars med mig för att kollar velat det. Jag vet inte vad dessa män fått ut av det, men flertal har helt klart psykiska störningar. Vilket inte är mitt fel. Jag har umgåtts med lättköpt vänner som vill stå på viplistan till kåken och gör vad som helst för det i stort sett. Så jag ser det.

  Det är inget jag tar personligt. Det ska man inte göra, andras mindervärdeskomplex och problem ska man inte låta beröra en.

  Det finns så mkt bättre mån och människor och umgås med.

  Kram m

 8. Nej, alltså, jag har så himla svårt för den där Seth Rogen. Jag vet inte om det är hans röst eller faktumet att han är så sjukt oattraktiv i Zack and Miri Make A Porno?

 9. Madde: Jag dras absolut inte till samma människor hela tiden. Vi har varit vänner i över nio år och därför känns det hemskt att hon behandlar mig såhär för jag är en väldigt känslig person som alltid ger mig själv dåligt samvete när jag säger ifrån trots att det är hon som behandlar mig som hon gör. Hon tror att det är alldeles utmärkt att be om ursäkt och ge en lögnaktig förklaring och att bara jag ska förlåta henne. Jag kan inte förlåta hela tiden det går verkligen inte längre.

  Den enda sanna vännen jag har blev jag vän med för tolv år sedan när jag gick i åttonde klass. Hon har en psykisk sjukdom men är den finaste jag vet. Henne litar jag på till hundra procent och jag vet att vi kommer vara vänner tills vi blir gamla. Men att bryta upp med en som har varit min vän är väldigt svårt för mig. Jag har gjort det en gång tidigare och det var det värsta någonsin.

 10. älskade också den här filmen. just temat kring att ”någonting alltid saknas” berör mig så otroligt mycket och känns sorgligt men också upplyftande på något sätt. slutscenen var fantastisk.

 11. Och förlåt Sandra!

  Oförskämt att inte kommentera inlägget i sig.

  Gillar när du tipsar om fina filmer! Denna verkar sevärd.

 12. Melinda: Finaste du! <3 Jag är tjugosex år. Fyllde år igår hemska dag men hur gammal personen jag är som jag pratar med spelar mig absolut ingen som helst roll!

  pinguin_rule@hotmail.com är min mejladress. Kramar i massor!

 13. I had meant to see this in the theater last year (Tribeca Film festival maybe?) and couldn’t find time. Is it on Netflix now? You reminded me that I really really want to see it!!!

 14. Lisa m : Får jag också skriva till dig? Är 22.

  Och ”Take this waltz” är verkligen så himla fin och sorglig!

 15. Åh jag såg den häromveckan och gillade den också. Dock störde jag mig sjukt mycket på hennes tjejkompis som jag tyckte både var jobbig och överspelad! Hon som sa ”when I look at myself in the mirror, I want to fuck myself”. Haha. Men annars, fin lågmäld film :)

 16. I saw this movie a few weeks ago, it’s amazing and honest and terrifying. I watched it with my boyfriend and it seemed so familiar. The way the Seth Rogen and Michelle Williams talk to each other is almost exactly the same language my boyfriend and I use with each other. I’ll be in the kitchen cooking yelling across the room to him ”I’m gonna stab you with this big sharp knife baby, you better get ready!” and he’ll be in the bedroom and yell back ”You better not baby! You better not!” and some times I think, god if somebody outside heard us talking they would call the police! But to us it’s the same thing as saying, ” How are you doing in there, are you doing okay?”. We consider ourselves happy though, despite the oddly dark humor we have between us.

 17. Åh, laddade ner denna såfort jag såg detta och kollade på den igår. Ska inte säga att jag inte grät.. Sen är det lite mindfuck på ett visst sätt, man tror livet kan ta en vändning och sen så bara…ja. Jag vet iallafall hur det känns att älska någon så djupt (Och tönta sig med varandra som dom gjorde) men att ändå känna att man vill bort därifrån. Det gjorde rätt ont att se.

  Citat från filmen som jag fick ångest av; ”Everything new gets old.”

  Tack för tipset Sandra, den var väldigt fin om än ångetsfylld. <3

 18. Ugh! I just watched this movie recently too! I watched it again with only the parts of her and her husband and then watched it again with only the parts of her and the neighbor. I think movies like this just make me worry if this is really how marriage is like, and if it is possible to just be with one person your entire life. You should watch Cheerful Weather for the Wedding (I did a post on it) and its another indie film too!

 19. Åh, jag blev så deprimerad när jag såg den här igår, på samma sätt som när jag ser 500 days of summer. Det är för mycket sanning & verklighet liksom. Allt nytt & spännande & passionerat förvandlas förr eller senare bara gammal tråkig vardag.. Åhh. Sex byts ut mot TV-tittande, smink & söta klänningar & toppar byts ut mot mjukisbyxor & flottigt hår & man har ingenting att prata om längre.. Fuckfuckfuck.


 20. Lisa M – vad fint det blev härinne när så många ville maila!!

  Kallie – yes its on netflix!

  marina – ÄLSKAR moonrise kingdom.

  e – man hallå det e ju sarah silverman! älskar henne!

  desiree – agreed, it almost felt like a movie about my relationships in the way their humour works.

  michelle – that movie looks great too!

  lilija – jag vet :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>