August 5th, 2040, I’d like to kiss you. Until then, I’m married. But after 35 years of being faithful to my husband I think I’ll have earned one kiss from you.
Såg en film i veckan som jag älskade: Take This Waltz.


Indiepärlan Michelle Williams och fina Seth Rogen spelar Margot och Lou som har varit gifta i fem år, kan varandra innan och utantill, har skapat sitt eget språk, sina personliga rutiner och lever i stort sett samma liv. De bor i ett så jäkla mysigt hus i Toronto, pussas hela tiden och har så himla fint ihop.


Förutom det där då med att han aldrig vill ligga med henne. Det finns alltid någon anledning till att det inte går. För bråttom, måste laga något, springa iväg, gå till jobbet, svara i telefon.


Och så en dag träffar hon en annan person på en flygplan.Som dessutom råkar vara hennes granne. Och här börjar väl historien, om hur man gör då, med någon man älskar så mycket och har det så bra med och som är ens bästis och förstår vad man tänker bara man tittar på varandra men som inte längre vill klä av en. Och när man träffar någon annan, spännande, fin, som faktiskt vill det.


Så himla fin film. Grät tre gånger. Och soundtracket är magiskt det med.

YouTube Preview Image
sandra
 1. olivia skriver

  åh den där är verkligen så himla fin!

 2. Zombie - Devouring Brains Since 1984 skriver

  Ååh, den verkar hur fin som helst! Måste se! :3

 3. Linnéa skriver

  Wow! Måste se, kände jag sådär spontant efter att jag läst inlägget!

 4. Isabelle Pedersen skriver

  Verkligen grym film! Älskade varje sekund.

 5. Lina skriver

  Den där filmen förändrade på riktigt mitt liv.

 6. Emelie skriver

  Åh, den måste jag se!

 7. Amanda skriver

  Du ger alltid de bästa filmtips, litar helt på din filmsmak!

 8. Dzana skriver

  Åh hade bestämt mig för att inte se den pga kombinationen Seth Rogen (babe.)/Michelle Williams lät så olockande (kan inte uppskatta henne fullt ut pga Brokeback Mountain tror jag och då är det inte ens hennes fel.). Tror den här filmen kan hjälpa mig tycka om henne och då kanske kanske kanske våga se Blue Valentine…

  Måste ju se den här i alla fall.

 9. Bambi skriver

  Verkar ju sjukt bra – har aldrig hört talas om den tidigare. Men den verkar dessutom vara sorgligast i världen så vet ärligt talat inte om jag skulle klara av att se den. :(

 10. Maria skriver

  Åh, den där filmen måste måste jag se! Tänkte passa på att berätta att jag alldeles nyss använde din blogg som receptbok. Har ett paket med mozzarella hemma som jag inte visste vad jag skulle göra med, men efter att ha använt sökfunktionen här fick jag genast inspiration. Tack för det!

 11. L I L I J A skriver

  Åh, den är på väg hem nu :D

 12. Elise skriver

  AHHHH eller hur! äääälskade den. kände igen mig så himla mycket i margot. bästa jag sett på länge.

 13. jEtt flygplan* kram! skriver

  Ett flygplan* kram!

 14. Synne skriver

  Oii, den virker intens og litt ubehagelig, men modig og fin! Takk for tipset!

 15. TIDSTJUVEN skriver

  Ååh, måste se!

 16. thesadbox skriver

  Åh det ska jag nog se ikväll medan jag tvättar och njuter av ensamheten. Tack för tipset, man kanske blir klok av att se den när man själv har varit i samma sits. Puss

 17. Maja skriver

  MÅSTE se den.

 18. Anna Margareta skriver

  Och jag älskar Michelle Williams. Verkligen älskar henne. En måste se film alltså. Så kul!

 19. Cecilia skriver

  funny how the new guy just happens to be really good looking, and the husband at home – not so much.. i mean, it helps i guess.

 20. Lisa m skriver

  Den verkar så himla fin den filmen. Den borde jag nästan se men jag gråter för lätt och till allt.

  Men Sandra kan du inte ha en sådan där fin bloggbrevväxling snart igen? Jag har inte en enda vän och jag känner mig så himla ensam och så ledsen. Jag vill bara hitta någon att prata med och träffa och ha det roligt med och bara ha ett bra liv. Den jag trodde var min allra närmsta vän har ljugit för mig i nio år och jag orkar inte längre nu. Jag känner mig så trasig inuti för jag blir behandlad som en gammal disktrasa. Jag vill bara känna att jag kan få en vän som kanske tycker om mig för den jag är.

 21. Madde skriver

  Lisa m. Du kanske ska byta umgänge. Alltså inte dras till samma människor hela tiden. Det är oftast mest osäkra människor som är elaka eller sviker. Dom vill man ändå inte ha som vänner, så du kan tänka att förlusten inte är så stor. Själv har jag förlorat vänner som som jävlars med mig för att kollar velat det. Jag vet inte vad dessa män fått ut av det, men flertal har helt klart psykiska störningar. Vilket inte är mitt fel. Jag har umgåtts med lättköpt vänner som vill stå på viplistan till kåken och gör vad som helst för det i stort sett. Så jag ser det.

  Det är inget jag tar personligt. Det ska man inte göra, andras mindervärdeskomplex och problem ska man inte låta beröra en.

  Det finns så mkt bättre mån och människor och umgås med.

  Kram m

 22. Anna skriver

  Nej, alltså, jag har så himla svårt för den där Seth Rogen. Jag vet inte om det är hans röst eller faktumet att han är så sjukt oattraktiv i Zack and Miri Make A Porno?

 23. Lisa m skriver

  Madde: Jag dras absolut inte till samma människor hela tiden. Vi har varit vänner i över nio år och därför känns det hemskt att hon behandlar mig såhär för jag är en väldigt känslig person som alltid ger mig själv dåligt samvete när jag säger ifrån trots att det är hon som behandlar mig som hon gör. Hon tror att det är alldeles utmärkt att be om ursäkt och ge en lögnaktig förklaring och att bara jag ska förlåta henne. Jag kan inte förlåta hela tiden det går verkligen inte längre.

  Den enda sanna vännen jag har blev jag vän med för tolv år sedan när jag gick i åttonde klass. Hon har en psykisk sjukdom men är den finaste jag vet. Henne litar jag på till hundra procent och jag vet att vi kommer vara vänner tills vi blir gamla. Men att bryta upp med en som har varit min vän är väldigt svårt för mig. Jag har gjort det en gång tidigare och det var det värsta någonsin.

 24. Mira skriver

  älskade också den här filmen. just temat kring att ”någonting alltid saknas” berör mig så otroligt mycket och känns sorgligt men också upplyftande på något sätt. slutscenen var fantastisk.

 25. Melinda skriver

  Hur gammal är du Lisa m?
  Mejladress?

  Tycker du verkar sympatisk.

 26. Melinda skriver

  Och förlåt Sandra!

  Oförskämt att inte kommentera inlägget i sig.

  Gillar när du tipsar om fina filmer! Denna verkar sevärd.

 27. vican i Toronto, du älskar mig säkert skriver

  DOM SITTER JU PÅ MITT FAVORIT STÄLLE I HELA VÄRLDEN ! Lakeview Diner . Världens bästa brunch och bästa eggsbennedick och nom nom nom. vill ha lördag nu och gå dit och äta.

 28. Lisa m skriver

  Melinda: Finaste du! <3 Jag är tjugosex år. Fyllde år igår hemska dag men hur gammal personen jag är som jag pratar med spelar mig absolut ingen som helst roll!

  pinguin_rule@hotmail.com är min mejladress. Kramar i massor!

 29. kallie skriver

  I had meant to see this in the theater last year (Tribeca Film festival maybe?) and couldn’t find time. Is it on Netflix now? You reminded me that I really really want to see it!!!

 30. Linnéa skriver

  Lisa m : Får jag också skriva till dig? Är 22.

  Och ”Take this waltz” är verkligen så himla fin och sorglig!

 31. Lisa m skriver

  Linnea: Men herrejösses klart att du får skriva till mig! <3 <3 <3

 32. Nina skriver

  I watched it last night and cried too many times, but it was a well needed cry I supposed. I recommend this to everyone!!

 33. Marina skriver

  Usch vad fin den var. Michelle Williams kanns som sonder.
  Btw, du har val sett Moonrise Kingdom? Ace.

 34. Linnéa skriver

  Lisa m: Har mailat dig nu <3

 35. Fredrikapåvinden skriver

  Kul med filmtips!

 36. Pauline skriver

  Den är bra, och smart! ”New things get old too”

 37. e skriver

  Åh jag såg den häromveckan och gillade den också. Dock störde jag mig sjukt mycket på hennes tjejkompis som jag tyckte både var jobbig och överspelad! Hon som sa ”when I look at myself in the mirror, I want to fuck myself”. Haha. Men annars, fin lågmäld film :)

 38. Judy skriver

  Ohh, it sounds really good. I really want to watch it now. Your movie recommendations are always the best. Thanks for sharing!!

 39. Desiree@The Full Woman.com skriver

  I saw this movie a few weeks ago, it’s amazing and honest and terrifying. I watched it with my boyfriend and it seemed so familiar. The way the Seth Rogen and Michelle Williams talk to each other is almost exactly the same language my boyfriend and I use with each other. I’ll be in the kitchen cooking yelling across the room to him ”I’m gonna stab you with this big sharp knife baby, you better get ready!” and he’ll be in the bedroom and yell back ”You better not baby! You better not!” and some times I think, god if somebody outside heard us talking they would call the police! But to us it’s the same thing as saying, ” How are you doing in there, are you doing okay?”. We consider ourselves happy though, despite the oddly dark humor we have between us.

 40. Me skriver

  Lisa m: Här är det en till som oxå undrar om jag får skriva till dig? :) Är 24.

 41. Sofia skriver

  Vet inte om jag skulle gilla den. Jag har svårt för otrohetsromanser.

 42. Lisa m skriver

  Me: Men det är klart att du får skriva till mig fina du! <3 <3

 43. Maria skriver

  Kul med filmtips, tror jag måste se denna! :)

 44. rebecca skriver

  åh, den har jag velat se ett tag!

 45. Pauline skriver

  Åh, laddade ner denna såfort jag såg detta och kollade på den igår. Ska inte säga att jag inte grät.. Sen är det lite mindfuck på ett visst sätt, man tror livet kan ta en vändning och sen så bara…ja. Jag vet iallafall hur det känns att älska någon så djupt (Och tönta sig med varandra som dom gjorde) men att ändå känna att man vill bort därifrån. Det gjorde rätt ont att se.

  Citat från filmen som jag fick ångest av; ”Everything new gets old.”

  Tack för tipset Sandra, den var väldigt fin om än ångetsfylld. <3

 46. Gabriella skriver

  Åh den verkar fin! Tack för filmtips=)

 47. Mira skriver

  HUR visste du att jag var i stort behov av filmtips?!

 48. Josefine skriver

  åh den är verkligen fin! :)

 49. Michelle skriver

  Ugh! I just watched this movie recently too! I watched it again with only the parts of her and her husband and then watched it again with only the parts of her and the neighbor. I think movies like this just make me worry if this is really how marriage is like, and if it is possible to just be with one person your entire life. You should watch Cheerful Weather for the Wedding (I did a post on it) and its another indie film too!

 50. L I L I J A skriver

  Åh, jag blev så deprimerad när jag såg den här igår, på samma sätt som när jag ser 500 days of summer. Det är för mycket sanning & verklighet liksom. Allt nytt & spännande & passionerat förvandlas förr eller senare bara gammal tråkig vardag.. Åhh. Sex byts ut mot TV-tittande, smink & söta klänningar & toppar byts ut mot mjukisbyxor & flottigt hår & man har ingenting att prata om längre.. Fuckfuckfuck.

 51. Nina skriver

  Älskar den filmen, den berörde mig verkligen och fick mig att tänka till en hel del. Otroligt stark!

 52. sandra skriver


  Lisa M – vad fint det blev härinne när så många ville maila!!

  Kallie – yes its on netflix!

  marina – ÄLSKAR moonrise kingdom.

  e – man hallå det e ju sarah silverman! älskar henne!

  desiree – agreed, it almost felt like a movie about my relationships in the way their humour works.

  michelle – that movie looks great too!

  lilija – jag vet :(

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
It's a wrap with @jeansforall ! 👏✌️
Arkiv
Twitter @niotillfem