dumpling friday.


I fredags möttes vi hemma hos Fanny.


Chrissy var med exempelvis.


Och så gick vi iväg för att handla dumplings! Fyra stycken för en dollar, så himla bra.


Linn och Fanny med kassarna fyllda av nudelsoppa och dumplings.


Sedan åt vi upp dom hemma hos Fanny.


Jag och Jenny delade på vegetariska dumplings och sesampannkakor.


Här är vi, lite suddiga, men ändå.


Chrissy.


Mathieu och Aviva.


Emily.


Jag och Mathieu.


Sedan gick vi till ut allihopa och gjorde Williamsburg vilket var finfint. Min fredag på ett ungefär.
.


My Friday: dumplings and red wine with lots of lovely people at Fanny’s place.

sandra
 1. Mirna skriver

  Den där Aviva, är det hon som var med i Project Runway som modell? Jag är en riktigt PR-nörd och tycker mig känna igen henne nämligen :)

 2. pälsärmord skriver

  vad läskigt att dina kompisar har döda djur på sig!

 3. Helena skriver

  Har aldrig ätit dumplings! Får ta och göra detta, tror jag minsann. Hemskt fin bild på dig förresten, den där sista.

 4. sonia skriver

  så gott och mysigt!

 5. Vicky skriver

  åå. jag åt dumplings på både julafton och juldagen istället för skinka och annat tråkigt i chinatown i london. så gott och VÄRT.

 6. elina skriver

  det ser jättegott ut! måste verkligen ta och testa dumplings.

 7. Hondjur skriver

  Trodde jag var ensam om att inte ha ätit dumplings.. Skönt att veta att så inte är fallet!
  Måste testas.
  Din vän Jakob förresten.. börjar hans efternamn på Z? :)

 8. tove skriver

  ååh, dina bilder har alltid så kinvskarp skärpa (nästan alla hur som hellst ;) )… fast det oftast ser mörkt och mysigt ut där du tar bilder, hur går det ihop?

 9. A skriver

  Hej sign. pälsmord som tyckte pälsarna var läskiga. Du vet väl om att även skinn i skor och väskor är från djur. Och nej, inte från djur som ändå slaktas för att bli mat. De kommer från kossor i främst Indien som föds upp enbart för att bli skinnväskor, jackor och skor, och som (tvärtemot myten om att alla indiska kor är så happy) lever under fruktansvärda förhållanden. Tänk svinigaste djurindustrin/pälsfarmen. En annan sak som gör det svårt att hoppa på just den där pälsbilden utan att ha fakta, är att det ser ut att vara vintagepälsar. Pälsar som har riktigt många år på nacken kommer sällan från pälsfarmar, pga såna fanns ej då. Köper du päls från typ 40-talet (kanske även 50-tal, jag är osäker) så kan du (iaf i Sverige) räkna med att det är djur som haft det mkt mer ok. Sen så har vi det här med gelatin som finns i nästan allt lösgodis, som görs på malda ben från djur som lidit i världens djurfabriker. För att inte tala om övrigt slaktavfall i godis. Eller, för den delen, hur illa även frigående höns o andra slaktdjur har det i Sverige och (ännu värre) i USA. Det blir helt enkelt svårt för dig att hitta en enda blogg, ett enda foto, en enda film, en enda tidning osv… som inte direkt eller indirekt stöttar en rå och fruktansvärt smärtsam hantering av tänkande o kännande djur. För min del upprörs jag inte alls av pälsarna. De ser ut att vara vintage eller ärvda eller så.

 10. Lisa skriver

  Hej Sandra! Vad kallar dina engelskspråkiga kompisar dig? Sandy, eller Sandra med amerikanskt uttal eller något helt annat? Du är så fin! Puss

 11. Maria skriver

  Vad kul Sandra, nu börjar du se glad ut PÅ RIKTIGT! Kolla in dig själv på bilden längst ned. Grattis till att ha kommit över det värsta, värsta som hände dig i juni! Vad bra att du stått ut, tagit dig igenom maran, tills livet vänder till sann glädje igen liksom av sig självt ;)

 12. hanna skriver

  A: Du har rätt om korna i Indien, de slaktas för skinnet och det exporteras, men jag kan konstatera att du har fel när det gäller äldre pälsar. De kommer visst från pälsfarmer, de fanns ännu tidigare men det har varit en storskalig produktion i Europa sedan slutet av 1800-talet.

  I Sverige fanns det massor av pälsfarmer långt före 40- och 50-talen det är pga farmerna vi har mink i naturen nu och de blev vanligare efter andra världskriget eftersom farmarna inte kunde sälja pälsarna då och många djur helt enkelt släpptes ut av farmarna själva. Plus att användande av päls naturligtvis främjar mer pälsproduktion, eftersom det lockar fler till köp.

 13. M skriver

  MEN! håller med A. Blir så irriterad över folk som inte bryr sig om skinnskor, väskor, skinnjackor, skinnhandskar. Men klagar över päls för man ser det lurviga som ser djurlikt ut. . Vad tror ni det skinnet från skorna kommer från? Att det odlas som tomatplantor?

 14. maja skriver

  yes jesus <3

 15. Frida. skriver

  Så mysigt. Jag önskar verkeligen jag bodde i USA som du gör. Eller London hade varit en trevlig plats och ha bott.

 16. Judy skriver

  Lovely pictures of a great night. I love the sign on the door.

 17. Marie skriver

  Alltså, Mathieu är sjukt snygg. Ville bara säga det. Ha det fint.

 18. Anna Margareta skriver

  Så fint ni har det. Så jäkla fint.

 19. lilla S skriver

  Ser ut att ha varit en perfekt mysig kompiskväll, typ!

 20. kottarmord skriver

  A! Just därför är en vegan, som inte använder bälten, skinnskor eller äter gelatin…

 21. sandra skriver


  Mirna – nej inte vad jag vet iaf..

  Lisa – de kallar mig Sandra med amerikanskt uttal!

  Maria – tack! :D

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
🎈🗻 hello from above the Atlas Mountains!
Arkiv
Twitter @niotillfem