dumpling friday.


I fredags möttes vi hemma hos Fanny.


Chrissy var med exempelvis.


Och så gick vi iväg för att handla dumplings! Fyra stycken för en dollar, så himla bra.


Linn och Fanny med kassarna fyllda av nudelsoppa och dumplings.


Sedan åt vi upp dom hemma hos Fanny.


Jag och Jenny delade på vegetariska dumplings och sesampannkakor.


Här är vi, lite suddiga, men ändå.


Chrissy.


Mathieu och Aviva.


Emily.


Jag och Mathieu.


Sedan gick vi till ut allihopa och gjorde Williamsburg vilket var finfint. Min fredag på ett ungefär.
.


My Friday: dumplings and red wine with lots of lovely people at Fanny’s place.

Kommentarer

 1. Den där Aviva, är det hon som var med i Project Runway som modell? Jag är en riktigt PR-nörd och tycker mig känna igen henne nämligen :)

 2. åå. jag åt dumplings på både julafton och juldagen istället för skinka och annat tråkigt i chinatown i london. så gott och VÄRT.

 3. Trodde jag var ensam om att inte ha ätit dumplings.. Skönt att veta att så inte är fallet!
  Måste testas.
  Din vän Jakob förresten.. börjar hans efternamn på Z? :)

 4. ååh, dina bilder har alltid så kinvskarp skärpa (nästan alla hur som hellst ;) )… fast det oftast ser mörkt och mysigt ut där du tar bilder, hur går det ihop?

 5. Hej sign. pälsmord som tyckte pälsarna var läskiga. Du vet väl om att även skinn i skor och väskor är från djur. Och nej, inte från djur som ändå slaktas för att bli mat. De kommer från kossor i främst Indien som föds upp enbart för att bli skinnväskor, jackor och skor, och som (tvärtemot myten om att alla indiska kor är så happy) lever under fruktansvärda förhållanden. Tänk svinigaste djurindustrin/pälsfarmen. En annan sak som gör det svårt att hoppa på just den där pälsbilden utan att ha fakta, är att det ser ut att vara vintagepälsar. Pälsar som har riktigt många år på nacken kommer sällan från pälsfarmar, pga såna fanns ej då. Köper du päls från typ 40-talet (kanske även 50-tal, jag är osäker) så kan du (iaf i Sverige) räkna med att det är djur som haft det mkt mer ok. Sen så har vi det här med gelatin som finns i nästan allt lösgodis, som görs på malda ben från djur som lidit i världens djurfabriker. För att inte tala om övrigt slaktavfall i godis. Eller, för den delen, hur illa även frigående höns o andra slaktdjur har det i Sverige och (ännu värre) i USA. Det blir helt enkelt svårt för dig att hitta en enda blogg, ett enda foto, en enda film, en enda tidning osv… som inte direkt eller indirekt stöttar en rå och fruktansvärt smärtsam hantering av tänkande o kännande djur. För min del upprörs jag inte alls av pälsarna. De ser ut att vara vintage eller ärvda eller så.

 6. Hej Sandra! Vad kallar dina engelskspråkiga kompisar dig? Sandy, eller Sandra med amerikanskt uttal eller något helt annat? Du är så fin! Puss

 7. Vad kul Sandra, nu börjar du se glad ut PÅ RIKTIGT! Kolla in dig själv på bilden längst ned. Grattis till att ha kommit över det värsta, värsta som hände dig i juni! Vad bra att du stått ut, tagit dig igenom maran, tills livet vänder till sann glädje igen liksom av sig självt ;)

 8. A: Du har rätt om korna i Indien, de slaktas för skinnet och det exporteras, men jag kan konstatera att du har fel när det gäller äldre pälsar. De kommer visst från pälsfarmer, de fanns ännu tidigare men det har varit en storskalig produktion i Europa sedan slutet av 1800-talet.

  I Sverige fanns det massor av pälsfarmer långt före 40- och 50-talen det är pga farmerna vi har mink i naturen nu och de blev vanligare efter andra världskriget eftersom farmarna inte kunde sälja pälsarna då och många djur helt enkelt släpptes ut av farmarna själva. Plus att användande av päls naturligtvis främjar mer pälsproduktion, eftersom det lockar fler till köp.

 9. MEN! håller med A. Blir så irriterad över folk som inte bryr sig om skinnskor, väskor, skinnjackor, skinnhandskar. Men klagar över päls för man ser det lurviga som ser djurlikt ut. . Vad tror ni det skinnet från skorna kommer från? Att det odlas som tomatplantor?

 10. Så mysigt. Jag önskar verkeligen jag bodde i USA som du gör. Eller London hade varit en trevlig plats och ha bott.


 11. Mirna – nej inte vad jag vet iaf..

  Lisa – de kallar mig Sandra med amerikanskt uttal!

  Maria – tack! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>