how I edit my instagram pictures.


Det sista mitt instagram är, är nog just instant. Jag använder två bildappar innan de hamnar i feeden. Tänkte visa hur jag gör.


1. Jag börjar med att öppna bilden i Snapseed. Det här en bra app för att fixa ljus, färger, kontrast, vitbalans och så vidare. Den har också fina filter för miljöbilder på hav och himlar och sånt. Och har också verktyg där man kan zooma in och fixa smådetaljer. Jag ökar kontrast, gör bilden ljusare, fixar vitbalans, gör bilden fyrkantig och lite annat. Alla de verktygen finns under knappen ”tune image”. Då ser den ut såhär. Sedan sparar jag om den.


2. Jag öppnar den fixade bilden i en annan app som heter VSCO Cam. Den har utan tvekan de allra finaste filtrena tycker jag. Inte lika hårda och mörka som Instagrams egna. Jag brukar oftast använda mig av filter nummer 5, 7 och 10. Just denna gång använde jag filter 4.


3. Sedan upp på Instagram och så publicera!
.


How I edit my Instagram pictures:
1. I start by opening the image in Snapseed and fix the contrast, saturation, white balance and ambiance.
2. Then I open the edited picture in VSCO Cam and add a filter. These filters are really pretty and much more subtle than the ones in Instagram. I usually use filter 5, 7 or 10.
3. All done and published on instagram!

sandra
 1. Carolin skriver

  Vilka tips! Ska gå in och kika i app store direkt, jag!

 2. Julia skriver

  Älskar Snapseed! Så himla bra för att snygga till alla bilder och får bort mobilkamerakänslan.

 3. Hmm? skriver

  Är dessa för iPhone? Hittade inte i Google Play Store..

 4. Ellen skriver

  Jätte fint! :)

 5. Martina skriver

  Hej Sandra! Måste tipsa om min favoritapp – Afterglow! Den är som snapseed och vsco i en! Fast bättre :)

 6. Amelie skriver

  Egentligen helt fel inlägg att posta denna fråga i, hoppas det går bra ändå. Jag undrar bara om hur dina tankar och bekymmer har förändrats från, exempelvis, då du var i tjugoårsåldern och nu. Jag menar, är det som alla säger? Att man med åren blir säkrare i sig själv och börjar skita i vad andra tycker och tänker om en? Jag är arton år och känner mig så osäker!! Vill bara vara jag men vågar inte. När kommer jag fylla en ålder då jag vågar?

 7. lovisa/polichinelle skriver

  nästan precis som jag, fast tvärtom! jag brukar börja med att använda filter 5 eller 9 i vsco och sen ljusa upp bilden i snapseed, hihi.

 8. Bambi skriver

  Haha meckigt värre! Men du är strålande vacker på varenda bild sandra!

 9. Linda skriver

  Bra apptips! Ska genast ladda ner.

 10. Annika skriver

  precis den inspirationen som jag behövde just nu! Laddar ner as we speak. Har tänkt att jag skulle klara mig med Hipstamatic, men har lessnat… :)

 11. KAJSA skriver

  ÅH! Appar är så kul! Kan du inte göra ett inlägg om dina favoritappar om du har några extra fina ?

 12. fröken K | vill bli amatörfotograf skriver

  Yes, Snapseed är så himla bra och jag använder den jämt innan jag publicerar i Instagram.

 13. sonia skriver

  coolt! använder alltid snapseed om jag ska blogga från mobilen eller så, bra app!

 14. Annika skriver

  sandrasandrasandra. vilken är den bästa whiskyn?

 15. Ann-Katrin skriver

  Själv anväder jag oftast Photoshop Express – gratisversionen för mobiltelefoner, har den både på iPhonen och på min Android. Kan rekommenderas.
  Jag editerar dock långt ifrån alla bilder en extra gång, många kör jag bara genom instagram (ak_dus) – det beror på vad jag fotar och vad jag ska göra. Däremot tar jag aldrig fotot direkt i Instagram, jag plåtar alltid direkt med kameran, även om det är mobiltelefonkameran, och plockar upp bilden i instagram efteråt.

 16. liv skriver

  Amelie: JA! Man blir absolut säkrare och framför allt så bryr man sig just inte så mycket om vad folk tycker när man blir äldre. Det kommer gradvis, så det finns ingen gräns att säga, det är säkert olika för alla också.

  Nu utgår jag från vad jag själv känner och vad andra i samma ålder har sagt, jag kan förstås inte prata för alla.. Men jag är över 30, och det är så fantastiskt skönt, det är liksom avlägset och svårt att ens förstå nu varför en del saker spelade så stor roll förut, när de är så oviktiga i det stora hela.

  Missförstå mig inte, det roliga är kvar, och saker är underbara ibland och hemska ibland och humöret svänger, men den där osäkerheten, ångesten, vad tycker andra – det är bara underbart att det blir svagare! Och det är så mycket lättare att fokusera på det roliga och ha roligt när man inte dras ner av den där osäkerheten.

  Så igen, ett stort JA – det blir bättre! Det smyger sig på! Och tills dess, försök våga ändå! Inte för att man inte misslyckas ibland, utan för att det faktiskt inte gör särskilt mycket i det långa loppet. Det blir inte alltid som man tänkt sig – men det man inte trodde man ville visar sig ofta vara ännu bättre ändå!

  Lycka till!

 17. Anna skriver

  Så himla opretantiöst – skönt :)

 18. Elin skriver

  Amelie: Hej. Jag är 20 år vilket inte är långt ifrån 18. Jag är osäker på en himla massa sätt fortfarande, men det är en otrolig skillnad från när jag var två år yngre (faktiskt!) Och jag känner nu att jag blir säkrare för varje dag som går, på nåt sätt. Och jag har fortfarande inte upplevt kärleken men jag har lyckats fixa en massa andra bra grejer jag aldrig trodde jag kunde. Och känslan av att allt löser nån gång sig börjar infinna sig. Vi har livet framför oss! Vi är dom vi är och det är fantastiskt och vi kommer bli accepterade och älskade och omtyckta av en massa bra personer, trots våra existerande och självpåhittade dåligheter!!! Det är våran tur att dö unga (utan att dö). Puss

 19. Bertil skriver

  Hej Sandra.

  Tittar in på din blogg/websida och lämnar ett litet avtryck.

  Jävlar Sandra sååååå FIN blogg du har.
  Enormt professionell både rent tekniskt samt estetiskt samt naturligvis till innehåll.

  Kollade fliken ”Om min kamera” och så fantastiska bilder du tar.
  Visserligen så har du en superbra kamera men för att ta så bra bilder så måste man också den där konstnärliga att ”se” en bild inom sig för att bli en så proffsig fotograf som dig.

  Om du undrar hur jag hittade din blogg så var det på bloglovin där jag blev intresserad av inlägget hur du redigerar Instagrambilder.

  Jag använder också Snapseed men sedan jag laddade ner Pixlr Express så har det mest blivit den. Dessutom så har jag redigerat en hel del bilder i Fotor.
  VSCO Cam hade jag inte hört talas om men skall ladda ner och kolla den också.

  Skall testa med några bilder och följa din tutorial här.

  Btw, så lade jag precis till dig på Instagram så att jag kan följa dina bilder där.

  Bästa hälsningar,
  Baaartil

 20. Nina skriver

  Bra kombo! Kör själv Snapseed och Afterglow. Bueno!

 21. Judy skriver

  Thank you for sharing this. I always like to know how people edit their pictures. How do you edit your blog photos? Well, you probably have posted about that already, so I should probably search. =)

 22. sandra skriver

  snälla kan du lämna svar till min blogg, vad använder du för hårfärg?! :D

 23. sandra skriver

  hmm? – vet inte, antar det! kram

  Amelie – det är till hundratusen procent som alla säger! Man blir bara klokare, tryggare och snällare med sig själv ju längre tiden går. Jag var också osäker som ett himla skrutt när jag var arton. Är tusen gånger klokare bara mellan 25 och 28. Och precis som Liv säger häröver, den liksom smyger sig på, säkerheten. Dont worry. puss!

  Bertil – jamen tack snälla!

  Judy – i will do a post how i edit my blog photos as well! promise!

  sandra – jag går till frisören så jag vet inte vad färgen heter, men det jag säger att jag vill ha till honom är ”strawberry blonde”. kram!

 24. klara skriver

  Hej Sandra! Jag vet ju att du brukar göra fotoböcker varje år, men hur väljer du egentligen ut vilka händelser som får vara med i boken? Du verkar ju hitta på så mycket kul och spännande jämt, och även när du inte gör det har du så fina bilder. Tar du bara med större händelser med många bilder, eller plockar du in enstaka vardagsbilder som du bara gillar, även om de inte har någon koppling till något alls?

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
🎈🗻 hello from above the Atlas Mountains!
Arkiv
Twitter @niotillfem