tutorial: pink hair for one night.


Några av er undrade hur jag fixade mitt hår rosa på nyårsafton och hur det kunde bli så HIMLA rosa och jämt trots att det inte var riktig färg.

Jag (eller snarare Michelle) använde sådan här ⇧, även kallat hair color chalk, eller hårkrita kanske på svenska då. Det fungerar som ögonskugga för håret och är i ögonskuggestorlek. Man bara drar den lilla asken genom en hårslinga så färgar den av sig.


Jag använde tre (!) sådana där dosor för att få hela håret totalt jämt och rosa. Men jag har ganska mycket hår så det kanske inte är så fullt många askar för alla. Plus att jag ville att det skulle bli megaexakt och superrosa. Det tog ungefär två timmar att dra genom hela håret. Först gjorde vi hela, och sedan använde vi ask nummer två för att göra hela en gång till och sedan ask nummer tre för rötter och toppar och ställen vi missat. Tack och lov för att jag har en sådan tålmodig kompis.


Håret höll sig lika rosa hela natten men allt jag vistades runt blev sjukt rosa också. Färgen fäller som sjutton, på allt du rör vid, har på dig, dansar mot, hånglar med. Min dunjacka har en bred rosa kant och halsringningen på min klänning ska vi inte ens prata om. Men det kan man ju bara tvätta så är det ordnat.


Hårfärgen gick bort på tre tvättar. Första tvätten blev mitt hår rosa/rött-randigt och såg hemskt ut, andra gången var det kvar lite på topparna och tredje tvätten var allt borta. Bilden här ovanför är efter andra tvätten. Det blev lite rödare än vanligt men man ser ju att färgen inte fastnar för evigt liksom.

Yes box nu vet ni!
.


An explanation of how I got my hair so pink on New Years Eve without coloring it. I used hair color chalk that I bought at Rickys in New York. It costed 10 dollars for a box and I used 3 to get my hair that even and that pink. You put it on kind of like eyeshadow or like crayons by rubbing the little box against your hair. My friend Michelle helped me and it took about two hours in total. The hair stayed pink all night but everything I touched got pink too, just a warning :) . The color was completely gone after three washes but looked a lot better already after two washes (see the last picture).

Kommentarer

 1. Min frisör tipsade om sådana kakor när jag var där senast. Funderar på att testa att (lite sent) göra en dip dye. Vart köpte du dina kakor?

 2. Du var jättefin i rosa och på många är der verkligen tjusigt! Själv klär jag mig enbart i dova färger, smutsiga pasteller då jag är väl medveten om vilka nyanser jag klär i. I våras var jag blond med ett hålvårs svart utväxt så jag beslöt mig för att ta i tu med den. Köpte massa blekning och pillade med det själv. Resultatet blev faktiskt inte särskilt fläckigt eller gult, men ändå lite för varm och nyblekt ton. Hade köpt en sån färgbomb som jag haft tidigare och vanligtvis är ju silvershampoo lila eller blått så jag tänkte inte alls på den violetta färgen utan smörjde. Badade. Lyssnade klart en podcast innan jag sköljde ur. Håret var knallrosa. Hade fått fel färgbomb, för de med rött hår som vill behålla färgen. Mitt platinablonda blev ofrivilligt knallrosa och på mig var det gräsligt.

 3. Du var jättefin i rosa och på många är der verkligen tjusigt! Själv klär jag mig enbart i dova färger, smutsiga pasteller då jag är väl medveten om vilka nyanser jag klär i. I våras var jag blond med ett hålvårs svart utväxt så jag beslöt mig för att ta i tu med den. Köpte massa blekning och pillade med det själv. Resultatet blev faktiskt inte särskilt fläckigt eller gult, men ändå lite för varm och nyblekt ton. Hade köpt en sån färgbomb som jag haft tidigare och vanligtvis är ju silvershampoo lila eller blått så jag tänkte inte alls på den violetta färgen utan smörjde. Badade. Lyssnade klart en podcast innan jag sköljde ur. Håret var knallrosa. Hade fått fel färgbomb, för de med rött hår som vill behålla färgen. Mitt platinablonda blev ofrivilligt knallrosa och på mig var det gräsligt.

 4. Vilken himla festlig uppfinning! Wow. Synd att färgen fäller, men vill man vara fin får man lida pin. Antar jag. Jag körde på en rosa peruk en gång, men usch vad jobbigt det blev tillslut. Kliade och föll av så fort jag ville dansa loss. De problemen slipper man ju med hårfärgskritan!

 5. wowowowow så himla fint Sandra! Och fint av dig att berätta om hur det hele gick till. Önskar att jag med kunde göra så med mitt inte lika ljusa hår någon gång. Men det kanske går tänker jag nu: om man har typ 3 förpackningar som du hade och verkligen TÄCKER varenda hårstrå. Får väl testa någon gång när jag känner mig rik, tålmodig och kan ta en motgång om det inte skulle fungera… ;)

 6. Hej! Jag vill såååå gärna flytta till NYC, men allt verkar så krångligt med green card (som jag inte kan vara med och tävla om än) osv. Jag är bara fjorton år och skulle vilja flytta så snart som möjligt, men jag vet inte hur. Kan du berätta hur du gjorde när du flytta till New York? Skulle bli sååå himla tacksam för svar! Himla fin blogg föresten.

 7. Wow, fantastiskt! At du vågar, men det er helt underbart snyggt. Du er en inspiration Sandra, verkligen.

  Ps; Jag bor i Norge, men jag er halvt svenska. Hoppas jag inte har några stavfel. ;)

 8. ÅH precis sånt har jag letat efter! Fast jag tänkte köra bubbelgumsrosa. Och jag har inte så mycket hår (hehe) så jag hoppas på att komma undan med 1-2 burkar. Tack för tipset!!!

  Puss påre

 9. Tycker det är så himla fint att stoftet hamnade på allt du rörde vid. Tänk om några år kanske du stöter på en bit rosa nyår som inte ville tvättas bort, och du i minns då det fina årsskiftet.

 10. Du är så fin Sandra! Själv brukar jag köra på gammal hederlig karamellfärg! Det färgar inte av sig, men håret kan bli lite torrt men brukar inte vara några större problem om man använder lite hårolja ! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>