a monday at home.

Det är märkligt detta med februarisemester – eller vad sjutton man ska kalla den här fyra veckors-pausen i Sverige. Såhär såg min måndag ut, som tillbringades till 99,5% inomhus.


Vaknade runt tio och gick till köket för frukost. Jag bor hos Michelle just nu, hon är utomlands på praktik så jag bor där själv i två veckor.


Efter frukosten klädde jag på mig och svarade på mail och redigerade bilder. Min hud har helt pajat redan efter en vecka i Sverige. Ögonen svullnat upp (hej quasimodo) och allt krackelerar på grund av det här världstorra vädret. Det gör liksom fysiskt ont när jag är utomhus, som om min kropp bara ”Sandra. Åk härifrån. Åk härifrån nu.”


Snart blev klockan halv två och då var det dags för lunch. Jag bjöd över Jenny för sallad.


Det blev en sallad med tomater, champinjoner, paprika, mozzarella, salladslök och varm potatis.


Sedan kom Matilda och Morris förbi på en fika.


Vi tittade på Bamse i Trollskogen. Oerhört spännande.


Sedan vinkade vi adjö till varandra och jag  gick och handlade ingredienser till grönsakssoppa, som jag åt framför några avsnitt av New Girl. Och det var min måndag.
.


My Monday. I stayed at home all day because of the freezing weather outside. Jenny came by for lunch and then I had cookies and tea with Matilda and Morris. Ended the day with vegetable soup.

Kommentarer

 1. jag fullkomligt älskar dig, hela du gnistrar av fin människa. du är så solig på något vis. sådär som man älskar våren när den kommer, är du. jag låtsas att du är min bästa vän idag för du är precis så fingertoppsperfekt, precis som min riktiga bästa vän också är. men alltså du! så sanslöst inspirerande är du, att man genom texter och bilder kan älska dig, sånt är otroligt och måste ju tyda på vilken jäkla talang du är! å sandra hoppas jag får se dig här i stockholm

 2. Och du har inspirerat mig till Alex Winston genom din senaste New York-video! Jag är helt tagen. Så tack för det fina Sandra

 3. Så… annerledes at du er i Sverige. Det er så spennende alt sammen! Håper du prøver å nyte alt når du står midt i det, selv om det ikke virker helt perfekt i det øyeblikket. For man kaster bort så mye tid og energi på å tenke på alt det bra som skal komme, og ofte er jo reisen bedre og mer minneverdig enn selve målet.

 4. Älskar klistermärket på laptopen.. Snövit ;)
  Och innedagar är ljuvliga. Att få lov att göra ingenting med gott samvete är ännu bättre.
  Herregud, så jag kan sakna det!
  Njut Sandra, Njut!

  Och ha en fortsatt fin ”semester”vecka! :)

 5. It ‘s raining in Paris. Between water and snow. Not a very nice weather.
  So enjoy your wait, and the sun will be there for your arrival.

 6. Jag vet precis vad du menar med huden, jag har precis fått utslag kring ögonen och jag hoppas att det bara är vädret! bara typiskt eftersom jag har en photo-shoot imorgon!

 7. hej Sandra!

  om jag minns rätt tipsade du en gång om en tumblr som var så sjukt rolig. hen skrev en text och la in en gif eller bild och det var så relateable… men jag har glömt vad den heter. så jag undrar om du minns det?

  älskar btw att du bara gör det du vill.

  puss

 8. Vad gör du åt din hud när den svullnar runt ögonen? Jag har typ samma grej, men vet inte riktigt vad jag ska göra förutom att smörja. Det enda som hjälper kanske är att flytta till ett land med bättre väder…
  Hoppas du har det bra i övrigt!

 9. Känner igen det där med huden! Min hud sa ”hej och tack för mig” när jag kom hem efter mina 2 månader i Sri Lanka. NU är det smörja flera gånger om dagen som gäller, våren, sommaren och värmen kan inte komma snabbt nog!

 10. **Det gör liksom fysiskt ont när jag är utomhus, som om min kropp bara “Sandra. Åk härifrån. Åk härifrån nu.”** – Så totalt helt förståeligt, och en helt underbart beskrivande kommentar för hur jag själv mår i Sverige. Vi kommer sakna dig här i New York!

 11. Jag förbannade luftfuktigheten och dimman som har lagt sig över Köpenhamn nyss, så himla kallt och rått. Vill ha värme, snälla säg att den kommer snart Sandra? <3

 12. Passa på och njut av inget att göra. Och jag håller helt med dig om att Sverige är supertorrt. När jag är i England mår min hud hur bra som helst. Hmm kanske ska göra som mannen vill och flytta till London?

 13. tips tips på bästa produkten för torra ansikten i detta hopplösa vinter väder. ultrablend från lush, (finns på till exempel götgatsbacken i sthlm). man lägger liksom på ett lager (går att lägga ovanpå sminket) och låter det goa in sig om man är extra torr, sen tar man bara 2 st bomullsrondeller med hett vatten och drar bort smink, smuts och annat från ansiktet — och till på köpet får man supermjuk och återfuktad hud som liksom inte blir oljig (bra för oss som har supertorra partier men känslig hud i typ t-zon). perfekt för oss som är lata och inte orkar köra värsta hudvårdsrutinen med en miljon olika produkter :)

 14. Torr vinterhud är hemskt! Jag är ständigt på jakt efter en lösning. Kanske får pröva ultrablend. Här är mina tips so far:
  - nutrologie 2 hudkräm från vichy (finns på apoteket). Gör huden i ansiktet mjuk och glad. Jag hade nutrologie 1 förut men nu är det för kallt/torrt för den.
  - dr hauschkas ögonbalsam. Jag tror att det är tack vare det som jag slapp få svidande röda eksem runt ögonen som jag annars har fått på vintern.
  - duscha inte med tvål utan med badolja.
  - första hjälpen: idominsalva eller olivolja.
  Kram!


 15. Agnes – oj vad fint skrivet, tack! <3

  Maja - mysigt såklart, Morris är ju megagullig.

  Sofia - finns ingen plats där! Michelle har ett extrarum. kram.

  victoria - whatshouldwecallme heter den!

  anna martina - jag dricker jättemycket vatten, för att jag tänker att man kanske kan ordna den inifrån? och sen sminkar jag mig inte runt ögonen, bara lite lite mascara. har märkt att krämer bara gör det värre, så jag smetar inte på något. och rör inte där med fingrarna! och ha inte nagellack på dig och sånt, starka grejer liksom.

  thesadbox - snart kommer det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>