garderobsförälskelser.

Någon undrade om jag kunde göra en uppdatering av det här inlägget, där jag berättar om mina favoriter i garderoben för tillfället. Och självfallet ordnar vi det. Här är de plagg som mitt hjärta klappar lite extra hårt för just nu,


Först och främst måste jag ju egentligen favorisera min mössa, eftersom jag har den prick jämt. Den är varm och blå och lite trasig och hålig. Köpt på amerikanska försvarets hemsida, de krigar i den här där det är kallt.


Min tigerkjol är mest fredag av allt i min garderob. Därför är den således en favorit.


Bästa skorna. Kritvita Dr Martens. Nu är de inte så jättevita längre, men ändå bäst. Jag tvättar dem med diskmedel då och då och så försvinner de värsta fläckarna.


Alla mina kjolar från American Apparel är ju såklart alltid med. Jag har två sådana här som jag kortat cirka 15 cm, en sådan här (men inte rutig) och två sådana här.


Militärtischa från ebay, kostade fem dollar och är lagom arg.


Denna leopard-bomber från Forever 21 tycker jag så mycket om. Alla midjekorta jackor som passar till högmidjade kjolar är bra förövrigt.


Och sist men inte minst, min största kärleksaffär just nu i min garderob. Batmantröjan, men det vet ni ju redan.
.

Translation.
My most frequently worn items in my wardrobe at the moment.

sandra
 1. MANDA DA MANDA skriver

  BATMANTRÖJAN FOR THE STEPMADDERFAKKIN’ WIN!

 2. Lise skriver

  Hoppas du inte tar det här som en förolämpning nu för det är kanske knäppaste komplimangen men jag önskar jag var liten och du var min docka, jag skulle leka med dig jämt, jämt, JÄMT! Bästa kläderna att byta och finaste håret att kamma liksom?

 3. thesadbox skriver

  Heja Batmantröjan! :D

 4. Maja skriver

  Så himla himla fint alltihopa!

 5. Linnéa skriver

  asså kjolarna från AA är 2 die 4. verkligen verkligen verkligen.

 6. hejregina skriver

  Bilden med vita skor och vita sockar och vita strumpbyxor mot vit vägg är väldigt fin

 7. Nora skriver

  Åh batman tröjan är perfekt!! VART har du hittat den?

 8. jos skriver

  yo sandra! det här kanske kan bli dina nya favvoskor? fetaste platån!

  http://www.tradera.com/chunky-vox-kangor-38-plata-90-tal-vegan-buffalo-auktion_343254_175899354

 9. Linn skriver

  Du har blivit så jäkla tunn.

 10. Iwona skriver

  Hi! Cool photos! Sweet Dr Martens shoes! I like:)

 11. Anna skriver

  du är så nedrans gullig. en annan blir ju helt till sig.

 12. H skriver

  Hej, med din kommande parisvistelse i åtanke så har jag ett tips på en affär (som du eventuellt redan känner till från staterna): http://www.brandy-paris.com/
  Massa med fint.

 13. Karin skriver

  ”Således” är en synonym till ”därför”. Blev lite kaka på kaka där… ;-)

 14. lilla S skriver

  Ååh, älskar Lises kommentar (den näst första här). Tänk om det fanns blogg-samlarfigurer! Små Sandror, Kissies, Blondinbellor och Fokisar med några av sina mest typiska plagg och prylar (Sandra har en kamera, Bella en företagsmapp, Kissie sin hund), som man kan kamma, leka med och byta kläder på. Liten laptop och ett häfte med deras populäraste inlägg medföljer!

 15. Nikolina skriver

  Vart har du köpt tigerkjolen? Galet fin :)
  http://www.ankpung.se 23 åring mamma med skyddad identitet

 16. ingenvillvetavarduköptdinmössa skriver

  angående mössan; hur tänkte du där? varför stöttar du det amerikanska försvaret (när du kan köpa en liknande hipstermössa på första bästa second hand)? och det du skrev om att ”de krigar i den här där det är kallt” var lite väl hjärtlöst, i min mening. tacksam för svar.

 17. Synne skriver

  Du har så mye morsomt!

 18. Ida skriver

  Vilket bra inlägg! Jag älskar batman-tröjan!

 19. Hedvig skriver

  Alltså, Batmantröjan <3

 20. Drina skriver

  Tips för vita skor – suddgummi! Ett vanligt (vitt) sudd brukar funka super på de fläckar som inte går att torka bort från vita skor.

 21. gabby skriver

  den någon var jag! himla snällt av dig att läsa våra kommentarer tycker jag! och att sen göra detta inlägget! tack! inte dåligt sådär på en måndag :)

 22. Malin Aurora skriver

  ”de krigar i den här där det är kallt” okej..?

 23. Perry skriver

  Till ingenvillvetavarduköptdinmössa:
  Att amerikanska försvaret använder mössan betyder ju att den är ordentligt UTPROVAD och av god kvalitet. Har du en enorm budget, som de har, och ska köpa in kanske tjugotusen mössor så kan dina inköpare lägga ned stor energi på att hitta en bra produkt eller på att låta någon ta fram en slitstark och praktisk produkt. En kvalitetsstämpel alltså.
  Samma sak gäller ju även svenska försvarets materiel; enkla men tåliga produkter utan t.ex. fuskmaterial eller dåliga sömmar. Till skillnad från modebutikernas varor då.

 24. eleonora skriver

  I love it when you wear your white shoes, especially with the white thights, I think it looks SO cool! <3

  xx, eleonora

 25. MoKath skriver

  Tigerskjørtet og leopardjakken er fantastiske!

 26. Amanda skriver

  Du är alltid fin men jag måste säga jag saknar dina underbara klänningar lite!

 27. sandra skriver

  Lise – haha :D

  Nora – den är från märket Lazy oaf. kram!

  H- tack for tips!

  Lilla S – haha ja det vore ju något! :D

  Nikolina – kjolen är från lady oaf! kram!

  Drina – suddgummi! tack för tipset :)

  ingenvillvetavarduköptdinmössa – asså, pga kvalitén. fryser aldrig, tålig etc. kolla Perrys svinbra svar här ovanför så fattar du vad jag menar!

 28. M skriver

  Läst vad andra har skrivit om mössan och jag tycker fortfarande att det var dåligt formulerat. Bär mössan som du vill, den är fin och säkert varm, men att skriva ”de krigar i den här där det är kallt” känns lite som en kränkning för alla som är utsatta där usa är och krigar. Jag känner inte dig och vet inte vad du har för åsikter, men jag känner ändå att sättet du formulerat din mening på försvarar vad usas militär gör.

 29. Johanna skriver

  Du har verkligen bra/ fin klädstil!

 30. Lise skriver

  M: Men jag reflekterade ingenting över det Sandra skrev om mössan, varför gjorde jag inte det då? Har jag inget hjärta? Tänker jag inte på krig och utsatta människor? Jo. Men jag tror inte Sandra menade någonting med sin kommentar om att de krigar i den där det är kallt. Jag tror inte hon ville ha sagt mer än de orden, jag tror inte hon försvarar någonting. Det kanske bara är så, att de krigar i den när det är kallt, det kanske bara är de orden. Man kanske inte behöver väga in mer i det? Om man funderar så mycket, om man dömer människor för mer än orden de skriver så kanske det blir jobbigare för en själv än för andra.

 31. Juli skriver

  Till Perry, Sandra och Lise: Jag vet såklart inte säkert vad den föregående talaren menade med sin kommentar (”varför stöttar du det amerikanska försvaret…”) men så som jag ser det handlar det inte om det Sandra/du sa om att soldaterna krigar i den när det är kallt (det är ju helt sant; ingenting konstigt men det!) utan snarare om det faktum att hon/du, genom att köpa mössan därifrån, också automatiskt stöttar försvaret med sina pengar.

  Och med risk för att låta pretto så kan jag absolut förstå varför man ifrågasätter det. Skulle själv inte vilja investera i något så kontroversiellt även om det bara handlar om en liten mössa. That said, jag tvivlar självklart inte på att Sandra/du köpte mössan av den anledningen som hon/du säger!

 32. L skriver

  Juli: Det är första gången jag pratar med någon som aldrig köpt något som inte direkt/indirekt stöttar diktaturer, massmord, sweatshops, barnarbete, vapenhandel, utarmande av u-länder, svält, djurpetande, prostitution. Strongt gjort!

  What in the world har du på dig om dagarna? Smink kan jag väl lära mig gå utan eller göra egen, men jag har aldrig varit bra på att karda eget ull. Kan du ge några pointers?

 33. sandra skriver

  jag fick den av ludvig.

 34. moa r skriver

  fan alltså jag blir lite less på smyghaterkommentarerna här på niotillfem, hälften av dem känns bara som ursäkter för att få Pk-peka på sandra å ba ”DU ÄR INTE PERFEKT!! HA HA HA!! SKÖÖNT!! DU STÖTTAR MORD PÅ TYP BARN OCH GRAVIDA PGA ATT DU ÄTER KÖTT Å DU PRAKTISKT TAGET KRIGAR FÖR USA OCH SKJUTER CIVILA NÄR DU HAR EN MÖSSA FRÅN DERAS FÖRSVAR!!”

  Hur långt kan man ta det här?! att peka nugjordedufel-fingret bara för att det känns lite skönt när sandra gör något ”fel”:
  ”bild nummer fyra när du gör v-tecknet med fingrarna gör mig illa till mods. Du kanske inte fattar att du är en förebild för många av dina läsare, men tänk på vilka budskap du sänder ut sandra, framförallt till dina läsare från australien, irland, nya zeeland, sydafrika och england där gesten anses vara en förolämpning till den fingrarna är riktad mot. Det finns även lösa underlag för att den ska ha använts i sovjet som en gest för att visa stöd för kommunismen. Du stöttar alltså typ folkmord. fy fa-an.”

  nä keep dat fine head up, man är ju bara människa!

 35. Elin A skriver

  Så himla perfekt American Apparel-kjol! :)

 36. Juli skriver

  L: Givetvis odlar jag ekologisk bomull, tillverkar mitt eget tyg, och syr mina kläder själv. Skulle ha så fruktansvärt dåligt samvete om jag levde som er vanliga människor! Haha men herregud nej. Jag äger hur mycket som helst som indirekt stöttar i alla fall hälften av det du räknade upp. När jag var femton/sexton köpte jag säkert majoriteten av mina kläder i affärer som typ H&M. Det skulle nog, som du säger, vara otroligt strongt om man aldrig någonsin gjort det.

  Vad jag menade var att jag inte tolkade det som att ”ingenvillvetavardu…” syftade på Sandras kommentar om att soldaterna ”krigar i den här när det är kallt” utan snarare på det faktum att hon köpte den från en säljare vars namn, för väldigt många, står i direkt association med någonting kontroversiellt. H&M t.ex, är väl åtminstone hälften så kontroversiellt; men deras varumärke har i allmänhet ett relativt gott rykte och är starkt förknippat med kläder, vilket naturligt gör att man kanske inte tänker på sådant här på samma sätt som man gör när man hör begreppet ”det amerikanska försvaret.” Och på grund av detta, skulle jag personligen känna mig mycket mer obekväm med att köpa något från det sistnämnda, än en vanlig klädaffär, och jag kan förstå varför folk reagerade på just det.

  PS. Alltså. Förlåt för att vi skriver om irrelevanta tråkigheter i ditt kommentarsfält, Sandra. Kände bara att jag ville förklara mig, och nu har jag gjort det. Puss.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
Easter lunch ✨🌳🍴🍷
Arkiv
Twitter @niotillfem