när drömmar slår in och så vidare.

Nu ska jag berätta en grej som jag velat berätta för er så himla länge.


För ganska exakt ett år och två månader sedan, när jag låg i en solstol i Mexico och dagarna flöt ihop och förbi bestämde jag mig för att påbörja något som jag skjutit åt sidan jämt jämt för att jag alltid tänkt att jag inte haft tid.
Skriva en historia, en lång, en som inte skulle ta slut efter några sidor, utan ett riktigt bokmanus.

Jag skrev i mobilens anteckningsfunktion, och när jag kom hem fortsatte jag på datorn. Jag skrev på luncherna, kvällarna och helgerna. Mellan reklamjobbet och bloggen och frilansskriveriet. Och i maj hade det blivit 100 000 tecken och jag tänkte att det var dags att skicka in det till ett förlag för att se om jag ens hade en chans.

Jag skickade utkastet till Rabén & Sjögren. Jag hade haft ett möte med dom för några år sedan när de kontaktade mig och frågade om jag var intresserad av att skriva något längre. Jag har träffat en del förlag genom åren (så himla fin ära!) men mötet på Rabén & Sjögren var extrafint. Vi satt i två timmar och pratade om livet och vänner och kärlek. Så därför ville jag att de skulle läsa mitt manus först.

Marie på Rabén & Sjögren hörde av sig och sa att de var intresserade men att det behövde bli längre. Och jag skrev tillbaka att okej, det fixar jag. Men bara tre veckor efter gjorde Ludvig slut. Var så jäkla ledsen som ni vet, gick ju inte att skriva en bokstav till. Jag rörde inte historien på fyra månader. Tills en dag i september då jag tänkte att nä, nu kan jag inte låta honom förstöra mer. Nu gör jag bara det här. Och fem månader senare var manuset dubbelt så långt och prick ett år efter att jag börjat skriva skickade jag den färdiga versionen.

Och igår skrev jag kontrakt. Nu är det klart att jag ska ge ut min egna, första bok. En liten skönlitterär kärleksroman blir det, om den första stora förälskelsen.

Det här är det största och bästa som hänt mig hittills i livet. Jag är så HIMLA glad.
April 2014 kommer ni kunna hitta den i bokaffären.


.


I’ve written a novel about first love, and yesterday I signed the papers with the publishing house Rabén & Sjögren. It will be in Swedish book stores April 2014.

Kommentarer

 1. FY FAN VAD GÖTT! GRATTIS TUSEN GÅNGER OM OCH SEN TUSEN GÅNGER TILL OCH AHHHHHHHHHHHHHH VAD DUKTIG DU ÄR SOM HAR FÅTT IHOP ETT HELT JÄKLA BOKMANUS!

 2. Åh grattis!!! Jag kommer verkligen köpa den så fort den kommer, och jag är helt säker på att den kommer vara så magisk som din blogg.

 3. OH MY GOSH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  I AM SO SO SO SO SO SO HAPPY FOR YOU
  YOU CANNOT BELIEVE THE FEELING I HAVE RIGHT NOW FOR YOU
  THIS HAS JUST MADE MY DAY TEN TIMES BETTER
  CONGRATULATIONS YOU DEFINITELY DESERVE THIS

 4. Åh alltså grattis! Det är så himlahimla underbart att få komma in på din blogg och bara inspireras av hur fantastisk du är!

 5. Åh letade bara runt i ditt arkiv nu precis och hittade detta från april 2007.

  ”Två saker att göra innan du dör
  1. Ge ut en kärleksroman
  2. Hitta drömprinsen.”

  sån slump att jag hittade det, just idag, nu liksom!
  prinsen kommer!

  puss

 6. Mega stort grattis :D så himla glad för din skull & för min skulle för att jag kommer kunna köpa den nästa år!! Efter att ha följt din blogg i många år så är det det här man har väntat! :D du är så himla bra och tokvärd detta!!

 7. hurra hurra!

  vet du vad sandra? du kommer slå försäljningsrekord. jag längtar så jag blir alldeles sprickfärdig. puss. du är bäst!

 8. Alla visste att det skulle bli en bok för eller senare av dig Sandra! Men du förtjänar ett stort GRATTIS och massa hurra!!

 9. Hej! Är ett sånt stort fan av dig Sandra och allt du gör, keep up the good work! Jag och en vän har börjat skapa en egen podcast som handlar om vänner, relationer, kroppsideal och annat smaskigt. Vi heter Ärligt talat och finns på ITunes, Podcaster och har även en egen fbsida. Lyssna gärna och säg vad du tycker!
  Ha en underbar dag! /J.

 10. Underbart! Du som är så himla duktig på att skriva och på att förmedla känslor, det är klart att du ska vara författare! Tror inte jag kan komma på någon annan som är mer lämplig än du till att skriva böcker. Fantastiskt att det så äntligen blir av på riktigt, jag längtar redan så mycket efter att få läsa boken! GRATTIS och kram på dig !

 11. plötsligt så händer det, det där extra i tillvaron som gör att alla mörka stunder man haft känns ok, för livet är ju trots allt himla bra ändå….så stor grattis till din fina framgång Sandra och jag kommer garanterat köpa din allra första bok! Tack för att du ger mig och andra en härlig läsning varje dag<3

 12. MEN ÅÅÅÅh så kul! Himla himla kul, är så glad för din skull, men också för min, som äntligen får en hel Sandra-bok att läsa! WIE!

 13. åh men GRATTIS Sandra!!! Jag lovar och svär att den kommer få hedersplatsen i bokhyllan! synd att det är en stund kvar, skulle vilja ha den nu på direkten. Så jäkla bra start på torsdagen att läsa det här! kram

 14. Fantastiskt! Grattis! Vilken jävla livspepp som slog mig när jag läste det här inlägget. Och solen skiner, livet är underbart!

 15. Grattis! Wow, alltså ge ut en bok är så himla fantastiskt roligt, vad glad jag blir för din skull.

  //När hon kommer tillbaka till köksbordet har hon målat ögonfransarna. Ny mascara ovanpå den gamla från igår. Som svarta flak av färg runt ögonen.

 16. ÅH JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Blev så jävla lycklig nuuuu! Helt ärligt så gråter jag!

 17. Vad kul för dig, det är du värd, så underbart som du skriver! Så fort du skriver något, måste jag läsa allt – för jag blir så glad av det. Kommer köpa boken direkt! Stort grattis Sandra!

 18. Åh, har alltid tänkt att du bara måste skriva en bok nångång! Jag ska springa ut och köpa den så fort den kommer ut, vet innan att den kommer vara fantastisk!

 19. Hipp hurra och JAAAAAAAAAA! Alltså det här har en ju väntat på! Jag läser väldigt sällan böcker men din kommer jag definitivt att läsa. Allt du skriver är ju så fantastiskt!
  Nu väntar jag bara på en film av dig också. Dina filmsnuttar vill en ju bara ha mer av! Stort grattis!!!!!!!

 20. Åh! Så himla bra och ett stort grattis!! Du är så sjukt bra och superduper-inspirerande! Du får mig att vilja göra saker i mitt liv och våga hoppas att det finns något bra för mig med!

  Tack för att du finns!

 21. Åh ja ja ja! Jag är så himla glad för din skull Sandra! Jag hoppas att min dröm också ska slå in en dag och vara lika fin som din. Jag kan inte vänta tills jag får hålla din bok tätt intill hjärtat och känna hur bra den är!

  Tack för en finfin blogg! Jag läser dig jämnt.

 22. Alltså jag dör.
  Du inspirerar så enormt mkt. Du gör verkligen allt som du drömmer om, du vågar hela tiden. Till och med att skriva en bok. Så enormt ballt och modigt och coolt. Du är så grym så att jag dör.

 23. Sandra! Gud vad bra! Har läst din blogg så länge och vet att det inte är min sak, men blir så stolt, känns som att en vän har fått det här fina. Super duktig är du, KRAM

 24. Jag ska köpa direkt!!! ÅHHHH!!! Jag som inte ens läser böcker om jag inte måste! Men denna lääääängtar jag såååå efter!

 25. Jag grät när jag läste det här för jag är så fruktansvärt avundsjuk och samtidigt så jävla glad för din skull, att få ge ut en bok är min högsta högsta dröm och jag kan knappt vänta på att få läsa din!!!! YOU GO GIRL

 26. Men åh va spännande! Grattis! Och grattis till alla oss som får läsa din bok! :) längtar så himla mycket till april 2014 nu! ;D

 27. GRATTIS GRATTIS GRATTIS!
  Kommer bli en låång väntan för oss bara men sååå kul!
  (kommer stå utanför bokhandeln och köa)

 28. jag började gråta när jag läste det, är så himla glad för din skull!!! Och speciellt med Paris och allt! fast du inte har en aning om vem jag är så känns du som en nära vän till mig, fast det låter jättekonstigt.. grattis x1000 i alla fall!!!!!!!

 29. Tusen gånger grattis! Detta var nog bästa nyheten idag! Ser så himla mycket fram emot att få läsa din roman!

  Kram

 30. Åh! Du lever drömlivet, det är så OTROLIGT inspirerande! Jag blir så hejdlöst glad för din skull & jag längtar efter att få hålla boken i min hand. Heja dig!

 31. Ååh! Vad underbart! Du är den skriver finast av allt jag läst, älskar dina texter, längtar massor efter din bok! Har nog läst alla dina texter i hela bloggen som handlar om kärlek, så himla fint alltihopa.

 32. Alltså grattisgrattisgrattis! Herregud det ena mega inspirerande inlägget efter det andra. Du är verkligen fantastisk! <3

 33. Åh Sandra. Jag har läst din blogg så himla många år nu. Skrattat med dig, hoppats åt dig, kollat på vackra män med dig, ömmat för dig och drömt med dig. När jag läste detta var första gången jag grät för dig. Jag kände en sådan enorm lycka för din skull. För du är en fantastisk skribent och inte ett enda ben i min kropp tvivlar en sekund på att du kommer försörja dig helt på ditt skrivande en dag. All lycka, framgång, välmående och kärlek. Emelie

 34. ÄNTLIGEN! Det här har jag längtat efter ända sen jag upptäckte dig och dina fina noveller på sockerdricka.

  Du är en sådan inspirationskälla, du är verkligen STARK. En powerkvinna. Du gör allt du vill till verklighet. Blir copywriter, flyttar till new york, frilansar, flyttar till paris, skriver en bok. Allt man tänker att ”någon gång ska man göra det här” – det bara gör du, nu direkt. Hur lyckas du få tiden att gå ihop? Samtidigt som du lever livet, med vänner familj mat utekvällar. Jag är så himla, himla imponerad. Speciellt att du lyckas med allt du gör utan att trampa på någon. Du är fortfarande samma fina, ärliga kärleksfulla Sandra här. Vilket resulterar i det här kärleksfulla forumet – bara stöttande kommentarer!

  GO SANDRA! Vi kommer alla att köpa din bok. Med tanke på hur mycket du lyckas beröra genom dina korta texter, och hur mycket de hjälpt mig – som en handbok genom livet; vara ung och okysst, bli ihop, distansförhållande, göra slut – så är jag helt säker på att din roman kommer att bli FANTASTISK. Kram!

 35. Grattis, grattis bästa Sandra! Jag går hemma och drömmer om att själv bli författare en dag – om du kan så är det kanske möjligt för mig också! Man ska ju aldrig sluta drömma eller ge upp sina mål här i livet. Kram!

 36. Men fy fan vad roligt! Jag är så glad för din skull. Och för min egen såklart, jag ser väldigt mycket fram emot att läsa den :) Grattis!!!

 37. ASSÅ JAAA!!! Peppen! Har längtat så efter att få läsa något längre av dig. Du är SÅ begåvad. Grattis och TACK! du förgyllde min dag <3

 38. Det här har jag längtar sååå efter! Fy fan vad bra och jag kommer leva på detta länge och kan knappt vänta på att få hålla den i mina händer!

 39. Åh grattis!!!! Så himla underbart!! Du är så otroligt duktig på att skriva och jag ser verkligen, verkligen fram emot att läsa den. MASSA KRAMAR!

 40. åhherregud fy FAN vad kul!!!!! jag börjar nästan gråta äntligen äntligen äntligen. detta är det bästa idag och hela den här månaden

 41. Åh! Blir helt tårögd! Längtar till man får hålla i din bok och läsa igenom den noggrant så man inte missar en enda bokstav.
  Jag längtar även tills jag själv får kalla mig en publicerad författare har som mål att inom 5år ska manuset jag påbörjade för ett år sen vara klar. Men just nu är väl universitetsstudierna prio 1 :/!

 42. Nej nej nej åh åh åh menar ju ja ja ja. Bryr mig inte vad det handlar om, så uppenbart att du kan skriva om allt och särskilt om kärleken. Så glad, blir pirrig och tårögd och GRATTIS fina Sandra.

 43. Åh JA!!! Vad jag har längtat efter detta. Det finns ju ingen som skriver så himlans fint om kärlek som du. Låt det bli 2014 nu på en gång!!

 44. Gud vad roligt! Det ska bli himla fint att få läsa den sen. Grattis till till att den blir utgiven och du är grym som lyckats skriva en bok. KRAM!

 45. Wow stort grattis! va coolt! så himla starkt av dig att inte låta honom förstöra något mer också. försöker själv att inse att det är de inte värda. Tack för motivationen <3

 46. I’m so happy to hear about this news!!!!

  I can’t wait to buy an english version of it and read !!

  Please let us more about this book (how many pages, when it’s ready in English so on..)
  :)

 47. ÄNTLIGEN!!
  Jag som i vanliga fall har svårt för att läsa böcker MÅSTE köpa den här!! <3
  ÅH GRATTIS SOM FAN!!

 48. DÖÖÖR vad glad jag blir jag ska köpa den på en sekund när den är släppt! Gud minns hur jag skrev en kommentar till dig för fyra år sedan och ba åhh en vacker dag vill jag ha ditt namn i bokhyllan vad fint det blir aahhhhhhh!!!!!!!

 49. Underbart! Kommer be mina föräldrar skicka en kopia till mig här i New York så fort den kommer ut!
  kan inte tänka mig någon annan mer värd en bok än just dig, du skriver kanske finast i världen och på ett sätt som nog får alla läsare att känna igen sig i, även om man aldrig varit ens i närheten av att uppleva det;)
  Många grattiskramar till dig <3

 50. Du är min största förebild, alla kategorier. Hoppas att jag kan bli lika fin, bra och modig som du en dag. Grattis!!

 51. ÅH JA. Det här är för goda nyheter. FAN VAD KUL OCH SOM NÅGON TIDIGARE SKREV, vad vi väntat! Puss, du är bäst!

 52. Stort grattis Sandra!! Måste vara en av de bästa sakerna i livet ju, att få ge ut sin egen bok! Nu känner jag att jag ska skriva mer, för allting i ens liv kan rymmas i en text och gör det inte det så lägger det sig mellan raderna och finns där ändå. Tack för inspiration och bloggande! kram Miranda

 53. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

 54. GRATTIS!!!!!!! Alltså började gråta när jag läste det här? Började läsa din blogg precis när du och Ludvig gjorde slut och det är så mycket fint som händer (som du får att hända) i ditt liv och du är SÅ HIMLA VÄRD det! Grattis <3

 55. RYSNINGARNA!!!!!! Dom bara fortsätter komma som en våg över mig, benhåret står på mig, bröstvårtorna blir styva, SÅ HIMLA FINT! Grattis x200 000! Du är bäst!!

 56. Alltså du är så jävla ball!!! Så stark och modig och ger verkligen liv till uttrycket you make your own happiness! GRATTIS! Ser fram emot att läsa den!

 57. Ååååh ja!!!! Grattis!!! Längtar tills den kommer ut. Du är fantastisk med ord. De träffar alltid en. Alltid.
  Grattiskramar! :)

 58. PÅ RIKTIGT GRÅTER JAG EN SKVETT NU!!!!!! och ryser för fulla muggar! vad glad jag blir för din skull!!!!!!!!! GRATTISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 59. Åh, fyfan vad kul! Har suttit och längtat efter fler texter från dig, då dina krönikor + blogg inte är nog för mig, haha ;) Du skriver så himla, himla fint och man känner igen sig såå väl! Ska springa till en bokaffär det första jag gör när den släpps!

 60. Grattisgrattis! Känns som att det är en vän som berättar att dom ska få skriva en bok, har ju följt sig i snart fem(?) år, och du har hjälpt mig så mycket mer än du kan ana. Din text om at vara sjutton år har jag läst så många gånger när alt känts botten och som att man är ensammast i världen och att ingen förstår en. Jag har aldrig kommenterat något förut, men ville bara verkligen säga grattis till dig, och tack för allt, för att du kan få en dag då det regnar inombords att bli lite bättre

 61. Jippi!!! Jaaaa vad kul, så grymt och bra gjort av dig. Ser fram emot att läsa din roman, massor!!! Grattis och stor kram!!!

 62. Själv kan jag inte säga grattis.. Jag undrar mest när världen ska bli en rättvisare plats att leva på.
  När ska företagen som har makten i samhället försöka gå via hjärta istället – och inte med det ekonomiska vinst-begäret. Misstolka mig rätt, men det är väl självklart bokförlaget skriver kontrakt med dig för att du är en offentlig människa?!. Du är uppväxt i överklassen och din mamma äger ett stort tv-bolag. Du kan leva ut din dröm med att ha en blogg där tusentals tjejer klickar in varje dag – och via det blir du rik, säger upp dig, och flyttar till Paris.
  Samtidigt finns det ett flertal unga tjejer som har en dröm att livnära sig på författandet, men aldrig kommer få ett kontrakt. Deras romaner ligger och samlar damm i ett hörn på Rabén & Sjögren…

 63. Åhhh Sandra! GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Jag är så otroligt och genuint glad för din skull. Det är en sån fantastisk prestation. HURRA HURRA! ÅHhhh JAAA!

 64. Så himla glad. Så himla glad när drömmar slår in, både för en själv och för andra. Det liksom smittar av sig på allt runtomkring! Grattis Sandra!

 65. SANDRA!!! JAG GRÅTER EN SKVÄTT AV LYCKA FÖR DIN SKULL! ÅÅÅH jag drömmer själv om att bli författare och du är en sådan otrolig förebild! Du förtjänar VERKLIGEN detta. Verkligen. Kram

 66. Vilken känsla det måste vara! Jag själv drömmer med om att ge ut en bok och har börjat lite smått att skriva, men vardagen och allt kommer allt för ofta i mellan, men en dag hoppas jag få stå där med min egna bok i handen jag också.

  Kram Sanna

 67. @ Madeleine. Att Sandra är en offentlig person hjälper givetvis i marknadsföringen av boken, men det är ju inte som att ett bokförlag ger ut en bok av en person som inte kan skriva. I det här fallet har de uppenbarligen läst hennes tidigare texter och sett något där. Finns gott om personer som var helt okända när de fick sin första bok publicerad. Alla dessa tjejer du pratar om som drömmer om att bli författare har visst en chans, sen är konkurrensen stenhård, det går inte att komma ifrån.

  Angående Sandras blogg så var den ju väldigt liten när den startade, att den har växt och blivit så stor beror ju på Sandra själv. Tycker gott att du kan kosta på dig att att säga grattis. Jag tycker att det är fint när tjejer lyckas!

 68. Men Gud vad fint. Är så glad för din skull! Njut nu ordentligt av din framgång, insup varenda liten sekund av den, för att senare kunna minnas den i minsta detalj, när du behöver det som mest!

 69. STORT GRATTIS!

  Måste dela av mig ett par tankar nu när jag ändå kommenterar..

  Fast vi inte känner varandra var min första reaktion när du annonserade din flytt till Paris; Fan vad kul för Sandra! (Precis så som på det sättet när man blir glad för en kompis som det går bra för).

  När du nu skriver om denna fantastiska nyhet kom jag på mig själv att tänka: Åh Sandra, du är så värd detta!

  Med det sagt, du har en så otroligt nära, personlig och fin blogg som inspirerar och berör. Jag blir genuint glad för din skull och tycker du förtjänar det bästa!

  All lycka till dig.
  Kram
  Sofie

 70. ÅH, så himla glad jag blir för din skull, blir varm i hela kroppen! Ett stort jävla grattis ska du ha! Längtar ihjäl mig till jag får läsa den

 71. Otroligt roligt och inspirerande! Många gånger grattis! Med din underbara personliga stil så kan det inte bli annat än fantastiskt det du ger ut.

 72. Men åh vad spännande och fantastiskt Sandra! Du får mig att vilja rycka upp mig och ta tag i mitt eget liv faktiskt.

 73. HERREJÄVLAR, är du fantastisk eller vad!!! Kommer importera den till Tokyo så fort den släpps! Jag känner mig galet stolt, vilket kanske är lite konstigt när vi inte känner varandra, men jag har alltid vetat att du skulle kunna göra något sånt här! Du är min inspiration! GRATTIS TILL BOKEN HERREGUD

 74. SÅ fort det kommer ut, KOMMER jag läsa den direkt! Kan ju inte bli annat än sådär himla bra, med tanke på hur bra du jämt skriver! Detta är du så värd!!

 75. Alltså åh, vad härligt! tusen bra ju! ditt skrivande är ju världsbra, gud så roligt för dig och alla oss!

 76. Blir så glad för din skull, stort grattis! Jag längtar verkligen till jag får sätta mig ner i soffan under filten och läsa den.

 77. Åh, så himla glaad för din skull!! Längtar efter att få läsa din bok, du skriver så otroligt underbart och känslosamt! Lycka till med boken och längtarlängtarlängtar att få läas den! GRATTIS fina Sandra!

 78. Grattis!!!! Så himla roligt. Detta förtjänar du verkligen. <3 och angående en kommentar jag såg i förbifarten om att dom skriver kontrakt med dig för att du är "känd". Men jaha och vad är det som lockar läsarna till niotillfem om inte för hennes fantastiska texter. Så oj vad konstigt att folk då kommer läsa hennes bok. Märkligt. Kanske hon hade rika föräldrar som ovanstående påstår men det leder knappast till massa fans. Nej. Detta har Sandra förtjänat! Grattis igen :)

 79. ÅÅÅÅÅÅH GRATTIS!!!!!!!! SÅ GLAD!!!!! :D

  Har drömt om den här dagen! Älskar dina texter och vill alltid bara ha mer, åh vad bra, ja åååååh vad braaaa!!!! <3<3

 80. Så vanvittig stilig! Det er definitivt en bok jeg kunne tenke meg å lese. :) Hvis den ikke kommer ut i Norge med en gang, har jeg heldigvis familie i Sverige jeg kan alliere meg med. :D Hurra for deg!

 81. ååååå det här är det STÖRSTA OCH BÄSTA som hänt mig med!! du är bäst. tusen miljader kramar och pussar

 82. Alltså jag vet inte varför för jag är inte någon särskilt känslosam person, har till exempel varit utan familj och vänner i 3 1/2 månad utan att direkt sakna, men det här fick mig att bli tårögd av lycka. För dig såklart men också för mig. Tanken på att läsa det där, alltså AH

 83. Stort stort grattis! Så kul att läsa om personer som uppfyller sina drömmar! Fortsätt sträva mot det du vill, ska bli spännande att få läsa boken om ett år :)

 84. Skrev att det bara var stöttande kommentarer, och så ramlade det visst in EN negativ på hittills 386.

  Madeleine.
  Själv kan jag störa mig på när till exempel dokusåpakändisar skriver böcker, när de i vissa fall är fruktansvärt dåliga skribenter. Det enda som säljer är namnet, tycker man. Men sedan tänker jag; varför skulle hans/hennes historia vara mindre värd att berättas? Vissa kanske drömmer om att få höra denne persons livshistoria. Mångfald i bokhyllan! Att en dokusåpakändis blir publicerad utesluter väl inte att en duktig aspirerande författare blir publicerad? Förlag fokuserar på olika saker. Självklart är bokförlag vinstdrivande, men välkommen att starta ett ideellt bokförlag. Jag tror att de som är värda att bli publicerade kan bli det på många sätt, även om det är tråkigt när bokförlagen mest satsar på ”säkra kort”.
  Som sagt, jag kan sympatisera med den tanken. Problematiken i känt namn = publicering. När kändisen inte är känd för något som har med text att göra. Men i detta fall är Sandra känd för att hon är duktig på att skriva! Hur logiskt är det inte att publicera hennes bok då? Duktig författare + känt namn = publicering. Hon driver en blogg, för sjutton. Hon lever på skrivande! Det är väl ingen som följer Sandra för att hennes mamma har ett tv-bolag? Fy vilken tråkig blogg det skulle vara om hon skrev om det. Sandra har haft samma möjligheter som alla andra att utbilda sig och skaffa sig ett jobb. Har hennes mamma betalat paris-vistelsen medan hon skriver en bok? Nej, hon skrev den samtidigt som hon jobbade heltid samt frilansade. Att hon kan dra till Paris beror såvitt jag förstår på att hon tjänat pengar på sitt jobb och på bloggen som hon lägger ner otroligt mycket tid på att driva. Hur kan bokkontraktet då vara oförtjänt? Snarare ett tips till författaraspiranter, skaffa en blogg, visa att ni kan skriva – så kanske det blir lättare att nå det där bokkontraktet. Bloggen blir ju som ett CV. Bokförlagsvärlden måste väl utvecklas i takt med att vi får nya medier att uttrycka sig i.
  Jag förstår verkligen inte problemet i detta, snälla utveckla.

  (Åh vilken tid man lägger på att argumentera på internet när man borde skriva hemtenta)

 85. Åååh vad roligt! Jag är så glad för din skull! Jag kommer definitivt att köpa boken sen när den kommer, jag älskar ditt sätt att skriva det finns så mycket känslor i dina ord, det är fint.
  Lycka till! :D

 86. Ända sedan första gången jag trillade in här på din blogg har jag fastnat. Jag har fastnat på sättet du skriver på och fastnat för sakerna du skriver om. De griper tag om mig och jag känner igen mig och den känslan är ovärderlig. Gratulerar till din stora dröm och gratulerar till oss som sommaren 2014 får ligga med din bok på stranden och bara njuta.

  Detta var du verkligen värd och detta behövdes!!! :)

 87. omg omg omg omg omg omg omg

  jag kommer stå där dagen då boken kommer ut och vänta på att bokaffären ska öppna så att jag kan köpa den först! åååh, dör av glädje för din skull, och för min skull för jag har längtat efter att du ska skriva en bok i flera år. AAAAAAAAAH.

 88. Åh grattis Sandra! Jag är så himla glad för att du finns. När jag har en stund över på kvällen går jag alltid in på din blogg och kollar, brukar landa på nästan varje kväll faktiskt. Jag har skrattat och gråtit med dig. Senaste gången jag skrattade var när du la upp den videon när du borstade håret, och senaste gången jag grät var när jag läste om din sista kväll i NY. (Jag gråter för ingenting och jag gillar det) Grät och grät när ditt förhållande tog slut och du var krossad. Kände mig stolt när du kunde gå vidare. Världen behöver dig. Unga tjejer behöver dig som förebild. Blir så ledsen när flickor kommenterar på andra bloggar (läs kissie, paow, dessie bla bla) och säger att dom älskar dom. Men sen ser man din blogg, och att så himla många unga tjejer tycker om dig. Då blir jag så glad. Jag läser din och Elsas blogg regelbundet, och det känns som att jag känner er båda nu :) Äh, det jag egentligen vill säga är att jag är riktigt stolt över dig, du är en förebild för mig, och det är det inte så många som är. Lovar att komma fram och säga hej om jag ser dig nångång. Grattis igen fina Sandra. Stor kram.

 89. Grattis Sandra! Du förtjänar verkligen den känslan av stolthet och glädje över en så underbar dröm som DU skapat och uppfyllt. Tack för att du delar med dig och inspirerar! <3

 90. Wow Sandra, jag blir så glad av din superglädje, vilken STOR DAG för dig! Vet precis hur det känns. Jag har också gett ut böcker på Rabén o Sjögren och de är så himla gulliga där! Fin varm och trygg atmosfär på det förlaget verkligen. Första gången de ville skriva kontrakt med mig trodde jag att jag skulle trilla baklänges, det var hisnande! Du kommer nog skriva böcker på rullande band där hos dem, vilken lycka för dig som älskar att skriva! Kram

 91. Ojoj, nämen grattis får man nog säga!
  Brukar vanligtvis inte fastna för kärleksromaner men om du skriver så blir jag genast lite nyfiken. . Jag har även jobbat till och från på både Rabén & Sjögren och Norstedts bokförlag i flera år så är superkul att du hamnade hos just dem, de är underbara hela bunten, välkommen ombord! :)

 92. Åh grattis vad bra du är och vad glad jag blev när jag läste detta :D du inger så mycket hopp, mod och positiv energi. Du fick mig att ta det där extra steget och verkligen bestämma mig för att leva min dröm, nu har jag sagt upp mig och ska flytta till amsterdam på obestämd tid. Du får mig att vilja ta chanser och tro att allt kommer att lösa sig bara man tror på sig själv. Du är en sån grym inspirationskälla och nu ska du ge ut en hel bok?! Kan inte bli bättre :D

 93. STORT grattis till dig! Är övertygad om att denna bok kommer att vara alldeles underbart bra. Ser fram emot att läsa den, så himla störigt att man ska behöva vänta ända till nästa år bara! ^^,

 94. Utbrast just ”ÅH NEJ GUD VAD FINT” högt, väldigt högt. Alltsååå GRATTIS, som jag längtar till 2014!!!

 95. Det här är en dröm som slår in för mig (och säkert många andra av dina läsare) också! Så himla fantastiskt gjort!

 96. Sandra! Det er så fantastisk, jeg er så glad på dine vegne! Åh, jeg er sikker på, at den er magisk og fin som det fineste i verden. Puss

 97. Åhhh vad glad jag blir Sandra!!
  Har längtat efter att du ska ge ut nått så att man kan läsa det underbara du skriver!

 98. Stort Grattis till dig Sandra! Jag känner inte dig. Men jag känner sannerligen med dig! Jag längtar till jag får läsa dina livliga meningar. Längtar!

 99. GRATTIS Sandra, bra jobbat! Härligt att du får en bok publicerad, det ska jag minsann få en dag jag med, har jag alltid sagt sedan jag var liten flicka!

  Och till Madeleine, vad trött jag blir att du inte kan önska någon väl utan att din avundsjuka ska lysa igenom en sådan tråkig kommentar. Så fruktansvärt onödigt. Sandra är ju känd för att hon SKRIVER BRA och hon förtjänar att bli publicerad precis lika mycket som någon annan som kan skriva, oavsett pengar eller kändisskap!

 100. det bästa med det här är att du insåg att du inte behöver honom. att du är så jävla bra med eller utan någon. grattis. till både det och boken. ser fram emot att läsa den.

 101. En miljon (och tusen till) grattis!!! Men april 2014 – hur ska jag kunna hålla mig tills dess? Jag vill ju läsa nu på en gång :)

 102. Ja! Jajajajajajajajajajahajajaja JA JA JA!!! Jag älskar dina texter och ditt sätt att skriva och jag ser så mycket fram emot att få läsa sin bok! Heja och grattis!

 103. GRATTIS!!!! ÅH VA FINT DET HÄR HAR JAG DRÖMT OM ÄNDA SEN JAG BÖRJADE LÄSA DIN BLOGG!!! OCH CAPSLOCK ÄR ETT MÅSTE JUST NU, DET HÄR ÄR JU SÅ STORT, SÅ STORT!!! TUSEN GÅNGER GRATTIS!!

 104. 2014!? Jag vill läsa nunununu! Du är fantastisk Sandra och jag slår vad om att boken också är det. 1000 GRATTIS och KRAMAR!

 105. Du vet när man blir glad för någons skull fast hade det varit ngn annan då hade man blivit avundsjuk så där hemskt o bittert som man kan bli? Så kände jag nu.

  Vill läsa din bok nu!!! Du är som harry potter -har alla de där känslorna som alla har men är mest fin och vill ge kärlek. Kärlek får som kärlek ger.

 106. So happy for you Sandra. I feel as if my friend is finding success. I know you say 2012 was a bad year but you pick yourself up so fast. It’s truly an inspiration to others.

  Also maybe someone can answer, will this be an English or Swedish language book? The publisher seems Swedish but the post says English bookstores.

 107. Fan vad underbart vackert och himla superfantastiskt! Vet en tjej som kommer stå utanför bokaffären och vänta på att de ska öppna den dag den kommer ut ;) GRATTIS!!

 108. Sandra I am so proud and happy for you! I think you are absolutly fantastic, I have been a loyal follower since livejournal. Great things come to great people and this is so amazing for you, I will defenetly be buying a copy in english!

 109. FAN VAD SKOJ! Den boken kommer jag absolut att köpa. Helt megagratulationer! Är så glad för dej. Grattis, grattis!

 110. Va, åh grattis så himla mycket!! Kommer definitivt att köpa den! Vill läsa den NUNUNU!! Satan vad glad jag är för din skull! Du förtjänar det verligen! Grattis igen!

 111. Så himla fint att det skrevs under på min födelsedag också, känns som en sorts fantastisk 20-årspresent hahah!

 112. Grattis Sandra! Så himla glad för din skull. Kommer beställa din bok så fort den kommer ut!

 113. Stort stort GRATTIS!! Kan inte bli annat än bra den boken.. och lycka till i Paris förresten.

 114. First of all, jag tillhör den där kategorin människor som aldrig aldrig kommenterar bloggar man jag blev så himla otroligt glad när jag läste det här. GRATTIS och jag ser så fram emot att läsa din bok. Det är du värd!

 115. Ååå, grattis Sandra! Så stort! Gleder meg til å lese boken din! Å jeg ELSKER når drømmer går i oppfyllelse og man klarer noe man kjemper for!!! God tur til Paris også, kjøp en hatt og spis lunsj på Laduree hver dag! Klemz :)

 116. GRaTTiS GRaTTiS GRaTTiS!!!!!
  Såå roligt!! Jag ska beställa hem det så fort det går!!
  Va spännande det här e så jag tror jag dör!
  Puss

 117. Whow! Fantastiska nyheter!! Stor Grattis!! Kommer så klart köpa och sluka boken så snart det bara går! Kram/Alexandra

 118. 1. Grattis så himla mycket,, tror den kommer vara svinbra!
  2. Förlåt att jag nu drar ner stämningen. Men. Mitt hjärta är krossat och jag vet inte vad jag ska göra och du kanske vet?
  (Han har funnits i mitt liv i sex månader och han kysser mjukt och säger att jag är hans finaste och säger nästan varje gång att vi borde hitta på något. Sen får jag höra att han säger att vi inte kommer leda någonvart, han säger det till sin kompis. Och jag känner bara, va? Va, va, va? Varför sms:ar han att han saknar mig, att han egentligen mindes första gången vi träffades för längesedan, fast han låtsades som att han inte mindes för att han var blyg. Varför skriver han ”Göra något snart igen, kanske nästa vecka?” Varför håller han mig i handen och pussas hejdå femtusen gånger. Jag kan inte förstå, jag kan inte sova eller äta eller existera. Jag är så himla kär i honom och allt han gör är bara perfekt, till och med att han spottar mig i ansiktet när han berättar ivrigt om sitt favoritband och att han särskriver och att han smakade chicken nuggets som jag hatar en gång när vi hånglade)
  Det gör så jävla ont och jag spydde och grät på skolan igår efter att jag sett honom. Finns det något bra tips mot detta?

 119. Grattis grattis! Har aldrig tidigare kommenterat på din blogg, men kände att det här var ett ypperligt tillfälle :) ser fram emot att få läsa den!

 120. detta är bara så himla himla rätt. blir alldeles varm.
  och idag är det första mars och vi är så jävla bra som klarat av både januari och februari :)

 121. GRATTIS! Du är så väldigt duktig! Önskar att jag kunde resa fram i tiden till 2014 för jag har redan längtat i flera år efter att få läsa dina böcker! Äntligen äntligen äntligen! Manus till en kärleksfilm nästa? Puss och hurra hurra hurra!

 122. Grattis så himla mkt! Du är en sån inspiration för så många så det är himla viktigt att du gör sånt här så andra också vågar drömma och hoppas och satsa!

 123. Åh vad fantastiskt! Du har en himla stor läsarskara som allihop kommer köpa boken, inklusive mig :) Grattis!! Och inspirerade hur du uppfyller dina drömmar!

 124. Alltså GRATTIS så himla himla mycket! Du är så grym! <3

  Liten fråga, din kompis Michelle som går på Berghs, vad pluggar hon? Jag har nämligen en kompis som går på Berghs men i San Fransciso i tre år. Tänkte bara om de gick i samma klass.

 125. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ BRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  Jag kommer köpa (troligen dyrka och tillbe också)
  Men det största: du har skrivit en bok! Själv! Så häftigt!!!

 126. alltså. du är så så så duktig! ska noggrant räkna ner dagarna tills boken kommer ut. längtar efter att få läsa den. puss

 127. Do you think it will be published in english too? I’d love to read it but i can’t read swedish unfortunately :(

 128. Åh vilken underbar nyhet! Du är fantastisk! Kommer absolut köpa boken, dina texter är magiska!

 129. Alltså åh, det här är ju fantastiskt! Ser verkligen verkligen fram emot att läsa den. Grattis finaste Sandra, tycker verkligen du förtjänar detta!

 130. Jag skall vara riktigt ärlig, just nu är jag så avundsjuk att jag håller på att spricka. Men samtidigt inspirerad till att låta envisheten i mig ta över och jobba för att uppfylla min egen dröm. Tack och grattis!

  /K

 131. dette var jævla rørende og inspirerende. har fulgt deg i over seks år, sandra, heier så masse på deg! hehe, og ja, dette innlegget fikk meg til å gråte også.

 132. Skitkul, stort grattis!
  Jag gillar ditt skrivande och även om jag inte känner någonting för genren kärlekshistorier kommer jag köpa din bok bara för att det är DU som har skrivit den. Och tror på att den kommer att vara bra, för det är du!

 133. Du borde ha kommentarsfunktionen längre upp, haha. Så många kommentarer att jag knappt orkar kommentera. MEN! Gud va roligt!

 134. Stort jävla grattis, Sandra! Du om någon förtjänar det här för du kan verkligen beröra med ord. Det krävs inte så många, kan ibland bara räcka med en mening och så känner man att wow, den här människan ordmärkte precis vad jag känner exakt just nu. Ser verkligen verkligen framemot att läsa!

  Kram

 135. Grattis Sandra! Du är som en verklig Carrie Bradshaw! Du är så otroligt stor inspiration för mig och även ett sånt stöd, sen min pojkvän gjorde slut för två veckor sen. Och jag är sådär fruktansvärt ledsen. Men vet ju att jag kommer klara det, för du klarade det. Jag önskar att jag blir som dig en dag. Grattis igen, du förtjänar det verkligen! Och älskar att läsa allt du skriver. Ska såklart köpa boken!

 136. I’ve been reading your blog since 2008 and I remember reading way back then that you had a dream be a novelist. I am so happy that you have made it come true! Congrats!!
  Lots of love from Australia <3

 137. Åh, måste läsa den!!! Efter att ha följt dig så himla länge och älskat dina bloggtexter :D

 138. Jösses! Det här är ju helt ortoligt bra!!! Jag tror jag svimmar, kommer läsa boken på momangen:)):)) man kan ju inte göra annat än att älskar detta 100gånger om! Wiiiieee:D

 139. Måste kommentera även om jag blir den 567:e personen så vill jag säga Grattis! Så stort stort grattis Sandra. Jag kommer att läsa boken och räkna dagarna med dig! varma kramar :)

 140. GRATTIS Sandra! Äntligen! Som jag har väntat och längtat efter en bok signerad Sandra Beijer. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>