Q&A about Paris etc.

Det dyker upp lite frågor här och var om min flytt och vad sjutton som händer med mig och mitt liv. Så jag samlade alla i en frågestunds-video. Hoppas att det kan klara upp lite, man vill ju inte att ni ska gå runt förvirrade. Det är något av mitt jobbigaste när jag läser bloggar, när jag inte fattar vad de gör eller jobbar med och sådant där.
Så varsågoda (hittade peppigt BOOONG-ljud som fick följa med genom videon):


(ni klickar bort reklamen som täcker halva bilden genom att klicka på det där x:et till höger som syns bara halvt i bild av oklar anledning)

Bara fråga om det skulle vara något annat!

 .


Q&A about my move!
1. What are you going to do?
Write other things than advertising basically.
2. How long are you to be in Paris?
I’ve rented the apartment for 3 months, then we’ll see.
3. Why didn’t you stay in New York?
Because my visa was issued by my work, so when I quit, I couldn’t stay in the country.
4. Are you going to keep working with advertising?
No, at least not in 2013, then we’ll see.
5. What’s happening with your apartment in New York?
I’m renting it to my friend Matilda.
6. How did you get your apartment in Paris?
I’m renting it from one of my mom’s friend.
7. Do you know anyone in Paris?
Yes!
8. How long are you going to be in Stockholm?
Until 4th of march.

Kommentarer

 1. fyfaaaan vad braaaaao, och så får du ju sätta dig i en park och äta en baguette, vifta med en croissant och skrika”oui, c’est l’amour” eller nåt typ. rätt fett att bah leva den franska klyschan!

 2. Men du kommer stanna i Paris tills du fått något nytt jobb i NY? Tänkte eftersom du svarade på en fråga att det är svårt med visum i NY och ditt var bundet till reklamjobbet.

  Du kommer ha det bäst i Paris för du är fin fin fin!

 3. Åh bästa Sandra, lycka till i Paris! Jag kanske inte får förlängt på mitt jobb här i Köpenhamn efter maj och tänkte kanske åka till mormor & morfar utomlands över sommaren och bara vara. Skriva och göra annat och känna att jag finns. En liten paus från ingenjörslivet & allting annat som går i 190. Kanske..
  Puss

 4. Låter som det bara kan bli lyckat, spontanitet och bara säga upp sig från jobbet sådär är hur modigt som helst. Lycka till i Paris!!

 5. Hej Sandra!
  Måste lämna ett litet avtryck. Du verkar vara en sådan himla himla fin person, och vill verkligen att du ska få höra det. Hoppas du får väldans kul under ditt nya äventyr och att Paris leverar och visar sin finaste sida, så att du alltid kan drömma dig tillbaka ett slag!
  Himla många lyckatillkramar!

 6. Så himla spännande med Paris och bara leva sin dröm! Jag undrar mest har du planer på att återvända till New York sen? Eller har du planer på Stockholm/Sverige? Fattar att du inte har planerat vad som ska hända om tre månader men tänker i ett längre perspektiv

 7. jag har en fråga!! kan du inte ha en läsarträff eller något (om det finns intresse för det) i paris? är ny här så det vore ett perfa sätt att träffa likasinnade. puss!

 8. gud vad sugen jag blev på att krama dig nu utan att låta alltför creepy HAHA. men alltså, vet inte om jag fick något svar men träffar du några läsare i Sverige nu innan du åker?

 9. Var i Stockholmstrakten är det störst chans att se dig? :) Skulle aldrig våga kramas, men det vore kul att se dig fysiskt liksom! Bli lite starstruck sådär.

 10. Du är så himla söt! Och jag är så himla pepp på att DU ska flytta till Paris! Min dröm är att flytta dit min nästa sista termin på universitetet eller när jag tagit examen.

 11. Sandra, det ska bli så spännande att följa dig i Paris men jag undrar så hur det går för Mathieu nu? Jag förstår det som att ni inom din bransch oftast jobbar i par. Blir det lätt för honom att hitta en ny ”partner” nu? Hade du förvarnat honom långt innan om att du kanske skulle flytta från NY? Hoppas det ordnar sig för honom.

 12. Påminn folk om din parisguide vettja.
  Jag ser tex i kommentarerna ovan att ett par av dina läsare undrar hur väl du talar franska, svaret står ju i guiden, men de många länkarna i högerspalten gör att den blir lätt att missa.
  Kul med dina videor! Ha de gott!

 13. Jag har ju inte videofyme’s app på mobilen så kan inte se din video :( bra att du skrev med översättningen på eng iaf. Läste där istället

 14. Verkar ju helt underbart! Paris är ju en härlig stad. Blir lite avis på dig som verkar känna så många överallt. Skulle vara så häftigt att bara resa runt och hälsa på vänner över hela världen, för det är lite så jag inbillar mig att du skulle kunna göra. Rätt eller fel? Så kul med massa nätkärlek i kommentarsfältet också, alla är så söta =)

 15. Vad söt du är!! Syftar inte bara till det yttre utan mer hur du uttrycker dig och din personlighet! Önskar dig all lycka i Paris (vem vill inte möta våren i Paris liksom?) och vill även tacka för en väldigt bra blogg! Väldigt personlig och så fin på alla sätt!!

 16. Liker at du svarer på Paris-spørsmål i klassiske striper!
  Dette virker gjennomtenkt og godt planlagt, og det er jo bra. Byråkratiet her i Paris (og ellers i landet, så klart) er ikke til å spøke med. Alt er mye mer komplisert enn man skulle tro, haha, men jeg tipper ting rekker å gå seg til i løpet av de tre månedene dine!
  Nå er det grønne skudd i alle blomsterbed her, og solen varmer masse og blir oppe helt til halv sju om kvelden. Våren er på vei, og den blir så fin!
  Du har sikkert en masse lesere i Paris også (i tillegg til meg, hoho), så det blir sikkert lett å få klemmer og nye venner her!

 17. Tack för alla fina kommentarer!!

  K – nej inte nytt jobb i New York, precis som jag sa i videon är just åsna här visumgrejer lite känsliga, så jag lovar att berätta när jag vet hur jag ska göra. kram

  Ellen & josefine H – jag kan INTE franska. kan typ säga ett glas vin tack.. det löser sig : )

  Erin – i have a paris guide in the right frame!

  Olivia – jag vill tillbaka till bästa New York sen! Kanske i slutet av 2013. vi får se. beror på hur jag och paris förälskar oss.

  Sanna – en hel del.

  Julia – läsarträff i paris kanske vore något!

  G. – på södermalm! kram.

  Vicky – man tackar! : )

  Ella – Mathieu har en ny partner som heter Andrew, han har varit med i bligen några gånger. Mathieu visste att jag skulle åka långt innan jag gjorde det förstås, så han kunde förbereda sig också. kram!

 18. har fått jättemånga besökare av detta inlägget så jag vill bara säga att om nååågooon som bor i paris läser detta får den supergärna höra av sig för att ta en fika/öl/vad som helst.

  i’ve gotten quite a lot of visitors from this input so i just wanna say if anyone living in paris reads this and wants to take a beer or whatever, please let me know! i really wanna meet new people.

  xx

 19. Jag är blyg men måste ändå säga att jag kan inte komma över hur på pricken lik du är Jennifer Gray (ansiktet, inte frisyren)! Söta! Kram och lycka till i Paris!

 20. Oj, det stavas visst Grey med e förresten.och jag menar såklart som hon såg ut på 80-talet, innan hon opererade sig så man inte längre känner igen henne. :(

 21. Du är verkligen jättecharmig! Om jag vore kille, eller lesbisk så skulle jag blir kär i dig, så det jag har nu är väl en girl crush på dig. Lycka till i Paris! Jag ska på bröllopsresa dit i mars.

 22. Amen hur gullig verkar du inte vara då? Din röst alltså, hela ditt sätt att prata på.. inte undra på att du har lätt att hitta nya folk att hänga med, vem hade inte velat hänga med dig menar jag?
  Lycka till med allt nu, är övertygad om att det kommer gå alldeles utmärkt!

 23. Du verkar vara så go och härlig! :) Tycker själv det är svårt att lära känna nytt folk. Lite knepigt det där hur man gör som nyinflyttad i ny stad där man inte känner någon…får det inte riktigt att funka själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>