sparrissoppa med räkor och chili.

Här kommer ett recept som är så enkelt att det nästan inte är ett recept. Himla gott i alla fall och en fin middag/lunch för två.


Ett helt paket räkor, en kelda sparrissoppa, lite mjölk, en fjärdedels citron, två vitlöksklyftor.


Och chili, herregud. Det får vi inte glömma. En halv sådan här typ.
Hacka vitlök och chili till minibitar, fräs i en kastrull med olja. Häll över all sparrissoppa och typ nån deciliter eller två av mjölken (eller matlagningsgrädde eller creme fraiche, vi hade inte det hemma), koka upp, pressa över citronen.


Lägg i alla räkorna och ät upp.
.


Ready-to-eat-asparagus soup goes extremely well with shrimp, chili pepper, lemon and garlic. Today’s ”recipe” tip.

Kommentarer

  1. Mums, vad gott. Kanske kan slänga ihop något liknande till lunch, fast med minisparris och allt vad man nu har i sparrissoppa som jag faktiskt har hemma, haha.

  2. Åh, aspargessuppe er så godt! Jeg er ikke så glad i reker, men jeg har gjerne kikerter i supe, for de ruller rundt og smaker digg i alt.
    Takk for instagramtipsene, forresten! God onsdag!

  3. Åh vad gott det låter! Måste provas snarast. Förresten: tack för pastainlägget du gjorde för ett tag sedan där du samlade massa recept. Var tvungen att testa den superenkla och det var s gott! Tack!

  4. Dina bilder är alltid så härliga! Skulle inte du kunna göra ett ”så här redigerar jag mina bilder” inlägg?:)

  5. Kan inte du snälla göra en sån där berätta-vad-det-finaste-som-hänt-er-i-veckan-inlägg snart?
    Mitt liv är så bra just nu! Äntligen!

  6. Det skönaste denna veckan var känslan av att gå vidare. Tänkte på det när jag läste mitt ex s sms. Han är jävligt grisig mestadels för att han alltid är ensam och känner sig väldigt oälskad. Men människor över 5 år lär sig att inte slå på andra för det. ( 5 år var lite hög ålder skulle sagt två år…). De som inte fattat det än är de som aldrig kommer fatta och leva sina liv i bittert hat och skadeglädje eller tårar och dag trilla av pinnen själva. Sånt man inte får säga högt, men det är sanningen, man kan inte lära gamla hundar att sitta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>