att äta.

Söndag känns ju som en bra matdag att testa nya grejer. Här är ett gäng recept som jag är sugen på att testa.


Breakfast pizza.
När jag och Nina bodde på lower east side gick vi ibland till pizzerian på hörnan och åt frukostpizza. För tolv dollar fick man en vit pizza med prosciutto spenat och ett stekt ägg över – och hur många kannor mimosas man hade lust med. Börjar man en söndag så kan liksom inget gå dåligt.


How To Poach An Egg in Olive Oil.
Hur man pocherar ägg i olivolja. Aldrig hört talas om innan men låter ju megagott.


Free Form Potatoes Au Gratin
Potatisgratäng utan form, blev jag pepp på av oklar anledning. Potatisgratäng alltså, äter det typ aldrig för jag tänker att det är svårt att laga (?) men gudars vad gott det är.


Portobello and Leek Carbonara.
Är ju besatt av carbonara och letar alltid efter nya kombinationer. Den här tycker jag lät strålande.


Prosciutto Wrapped Gorgonzola Stuffed Dates.
Första gången jag åt dadlar med gorgonzola rullade i prosciutto var på den italienska restaurangen Aria i West Village. Denna. smaksensation. Obegripligt gott tyckte jag. När jag var som ledsnast i somras var det denna rätt otippat nog en av få som gick ner.

så, iväg och laga!
.


Some recipes I want to try out.

Kommentarer

 1. Potatisgratäng är busenkelt! Jag har en miniform från IKEA som jag gör det. Man smörar den, skalar fyra till sex potatisar beroende på hur stora de är. Skivar de och lägger hälften i formen. Sen blandar man grädde, lite creme fraise, lite flytande smör, salt, peppar, vitlök och kanske lite basilika om man tycker det är gott och häller på hälften. Sen skivar man en halv lök och lägger på och sen på med resten av potatisen och sen uppepå det resten av grädden. Lät supersvårt nu men är verkligen enkelt! prova prova prova!

 2. Potatisgratäng, det kan väl inte vara så svårt? Min mamma brukar alltid göra med grädde och massa vitlök, SÅ gott! Du borde testa.

 3. jaja gud, potatisgratäng är supersimpelt! allra lättaste sättet är väl att skiva potatisen , lägg i form, över med grädde o ost överst! lite kryddor också, salt o örter o såntdär!
  in i ugnen på 225 i typ 40 min!

 4. Potatigratäng är superlätt! Man behöver inte ens ha så många ingredienser som någon skriver ovan. Bara skiva potatis och varva med riven ost och tunnt skivad lök, och hälla på gräddmjölk med salt och peppar i . Och vitlök om man vill. In i ugnen, klart!

  Vill man så kan man koka potatisskivorna lite snabbt i gräddmjölken innan, då använder man det man kokar i och häller över sedan, eftersom det är stärkelse där i. Det är helt frivilligt, men ett bra sätt att förkorta tiden i ugnen om man vill förbereda i förväg och bara slänga in den när det snart är dags att äta.

  Och jag förstår hur du menar, det låter underbart med den där pizza- och mimosafrukosten, i alla fall på semester någon gång t ex. Men jag kan inte låta bli att påpeka att det finns nog ganska så väldigt mycket som kan gå fel om man börjar dricka alkohol till frukost… ;)

 5. Älskar också att experimentera fram olika matvarianter. Själv är jag numera RAW VEGAN och skriver om det på vår blogg. Instämmer att söndagar är perfekta matlagningsdagar, fast jag tycker det alltid är viktigt att äta rätt och må så bra vi är menade att göra!! Varma våriga hälsningar från Amsterdam

 6. Recepten låter goda men om jag ska vara lite ”traditionalistisk” så är det väldigt osäkert om man ens kan kalla det för Spaghetti Carbonara om det är purjolök och portobello i den…
  Är ju inte alls Carbonara då. Men säkert gott som egen rätt :)

 7. Å andra sidan kallar ju många det för carbonara fast de har grädde i, och det har ju lika lite i den rätten att göra. Men en variant på carbonara är det ju i alla fall. Och det låter väldigt gott tycker jag!

 8. Världens enklaste och godaste potatigratäng görs på skivad potatis + grädde m viltök salt o peppar i. In i ugnen. Verkligen bland det enklaste o godaste om man har tid att vänta medans den är i ugnen. Pröva!

 9. Alla dina inlägg är så snygga att titta på, bilderna kommer liksom i rätt ordning och är så snygga tillsammans. Är du noga och tänker på i vilken ordning du lägger dem, vilken som ska vara först eller sist osv? Konstig fråga kanske…

 10. Traditionellt har man inte grädde i carbonara men det är ju en ganska snarlik variant iaf. Till skillnad från portobello och purjolök…:P
  Man kallar inte lammfärsköttbullar med persilja och kanel i för ”svenska köttbullar, lika lite som den ”carbonaran” är en riktig carbonara. *vara matsnobb* hehe.
  Man kan ju kalla det vad man vill men det betyder inte att det är det. Men det kan vara lika gott ändå givetvis! :)

 11. Men öhj, nu blev jag ju hungrig :) Måndag i morrn och slut på skitmat och träning igen som gäller. Snart fredag igen, snart fredag ;) heheh
  Från Ankpung, 23 åring mamma med förkärlek för tatueringar, nitar och döskallar. Bloggar om ett vanligt fast väldigt ovanligt liv som föräldralös och på flykt

 12. Efter att ha följt dig i typ 1 månad måste jag erkänna att min dröm att flytta till Paris har gått och blivit mer än en dröm. Har nog alltid velat något så mkt som jag vill nu. Jag är inte personen som följer bloggar men det är något med sättet du skriver på. Du berättar en historia som jag lever i Malmö. Man har uteserveringarna, vinet och det goda sällskapet. Dem säger ju att livet ska vara gött att leva. Keep up the good work!

 13. <3 Takk for resepter, Sandra! :) Når man er på diett MÅ man ha noe fantastisk å lage, og så bare spise litt mindre av det !!!

 14. Bästa potatisgratäng görs på följande vis;

  Skala potatis och skiva potatisen tunt tunt.

  Lägg ett lager potatis i en form som är insmord med smör efter varje lager saltar du och pepprar samt pressar lite vitlök över. Gör så på varje lager till du nästan når ugnformens kant. Då häller du på grädde! Och saltar och pepprar på toppen och sen in i ugnen. För en potatisgratäng ska bli perfekt krävs mycket salt, vitlök och grädde! Gah, vad gott!

 15. Två fantstiska mattips är annars:

  - Baconlindade dadlar, fyllda med fetaost. (I ugn)
  - Serranoskinkrullar, fyllda med soltorkade tomater och färskost, med ruccola och honung på(!)

  Laga och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>