Minx

Förra veckan så hade jag ormskinnsmönstrade naglar. Det är en ny teknik som heter Minx som nyligen lanserades i Sverige.

Jag passade på att ställa några frågor till Frida Sellrik som har salongen Naglar på Fridas, en av de få salongerna som använder sig utav den nya tekniken.

Vad är Minx?
– Minx är en slags foliefilm i färdigt mönster. På baksidan finns ett “lim” som aktiveras av hög värme. Man värmer upp foliemallen under en värmelampa för att sedan “tapetsera” den på nageln. Längden filas av med en speciell glasfil.

Hur länge har tekniken funnits?

–  Minx har funnits i Usa i knappt två år, men blev riktigt stort förra sommaren då det blev populärt bland kändisar. Beyonce, Fergie, Lady Gaga hade det på pressbilder och skivomslag och snart följde Rihanna, Pamela Andersson, Pink med flera på. Fenomenet har hållt i sig och blivit IT-tjejernas nagelgrej. Tanken är att man ska matcha sin outfit.

Vad kostar det?
– Behandlingen kostar 490 kr och tar ca 30 min, då ingår en förberedande minimanikyr.
I samband med en riktig manikyr eller nagelfölängning så blir det ett pålägg på 300 kr utöver den ursprungliga
kostnaden.

Hur länge sitter det?
– Hållbarheten är densamma på naturlig nagel som på byggd – en till två veckor på handen och tre till fyra veckor på foten.
Därefter “löses” folien upp i värme och dras av, eventuella limrester poleras bort.

Pamela Bellafesta
  1. Minx. « Carin writes

    [...] jag aldrig kommer till att skriva om senaste nagelhypen  Minx, tycker jag att ni ska kika in hos Pamela som nyligen fått folietekniken manikyrerad i ormskinn. [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion