Samarbeten, Skönhet

Vågig wet look med Versace

VER_0315Vårens Versace-vamp är lite sportigare än vanligt, men utan att ge avkall på modehusets modernt glammiga signatursstil. Så Guido, som skapade håret till showen, la till en gnutta 80-tal och kammade till en glansig wet look med höjd på hjässan. Så här fixade jag frisyren hemma:

Först sprejade jag hela mitt fuktiga hår med den värmeskyddande primern Pillow Proof Blow Dry Express Primer.red2Sedan masserade jag in sprej-moussen Guts 10 vid hårrötterna ovanför pannan och mot toppen av hjässan och blåste där tills torrt med min hårtork.red6

red1Därefter sprejade jag bakre delen av håret med vanligt vatten och lät det torka av sig självt för att få fram mitt eget självfall.red3

Tillbaka till hjässan som jag fingerkammade för att få fram breda vågiga linjer som jag sedan sprejade på plats med Forceful 23 som är en hårsprej med superstark stadga.

Avslutningsvis sprejade jag några stänk med glanssprejen Shine Flash 02 Glistering Mist.
Tá dá!
red5

Foto: Christian Gustavsson

Filippa Berg
Promotion

Samarbeten, Skönhet

Jil Sanders slimmade sidbena

JIL_0764Jil Sander-tjejen är lite av en pojkflicka. Hon blandar manligt och kvinnligt på ett modernt och minimalistiskt manér och det är den känslan som Redkens kreativa stylingchef Guido försökt fånga med den här avskalade och androgyna hårstylingen.

Så här smidigt fixade jag fram den stiliga frisyren.

Först tvättade jag håret med Diamond oil shampoo och conditioner. Sedan sprejade jag hela mitt handdukstorkade hår med den värmskyddande primern Pillow proof blow dry express primer och kammade igenom längderna.
rDärefter masserade jag in en liten klick Satinwear 02 i mitt fortfarande fuktiga hår och började föna det med en rundbortse och kammade fram en djup sidbena.
Redken_fix_MG_6059_Redken_fix_MG_6087_Redken_fix_MG_6071
Avslutade med att kamma håret bakom öronen et voilá!Rodeo_Filippa_Redgen_Del1-3CF010335_klar_webRodeo_Filippa_Redgen_Del1-3CF010351_klar_web

Foto: Christian Gustavsson

Filippa Berg

Samarbeten, Skönhet

Alberta Ferretti goes freewheelin’

alb2

Alberta Ferretti har en hippie i hjärtat, så självklart slog jag till på att testa den här frisyren. Stort plus att den är särskilt smidig att svänga till för alla oss med självfall! Såhär säger Guido, Redkens styling-superstar, om stilen:

”Enkelt hår känns mest modernt just nu, det är vad jag vill formulera med den här frisyren. Alberta Ferretti-flickan har mycket hippie i sig, men utan att ge avkall på det mjuka och feminina. Därför ville jag låta håret vara naturligt, men la till en tuff textur och lite lösa lockar”

Så här skapades looken hemma hos mig…

1. Först tvättade jag håret med Diamond Oil Shampoo and Conditioner.

Redken_02_01

2. Sedan fönade jag det slarvigt tills torrt för att locka fram hårets naturliga vågor.

Redken_02_023. Därefter dränkte jag (haha, nä tog för mycket faktist, lite räcker långt!) håret med saltvattensprejen fashion waves 07 för att få fram en sträv och lite ruffig strandtextur med stadga.

bachwaves

 

Redken_02_034.  För att få fram mer liv och rörelse i håret lockade jag slingor ur underhåret och närmast ansiktet, med en mellanstor locktång.

5. Sedan borstade jag försiktigt ut lockarna med en mjuk borste för att få fram en mer glamorös finish. Avslutade med att spreja ett fixerande lager av saltvattensprejen och tá dá, redo att dra på pool party!

Redken_02_04Redken products som jag använde:
Diamond Oil Shampoo 
Diamond Oil Conditioner 
fashion waves 07 

Filippa Berg

Skönhet

Romantik på spanska DOLCE & GABBANA

011__MIC1143Första frisyren till den här hårguiden var ett enkelt val. För vem skulle inte vilja se ut som señoritorna på Dolce & Gabbanas vackra vårvisning?
Så här fixade jag den klassiskt kvinnliga knuten:

01Steg 1. Preppa fuktigt hår med Pillow proof blow dry express primer. Primern gör så att föningen går fortare och förstärker stylingprodukternas effekt. Spreja över hela håret och kamma igenom. Följ upp med en liten klick Satinwear 02 som är en värmeskyddande och glansgivande fönlotion. Föna håret mjukt och torrt med hjälp av en stor rundborste.

02Steg 2. Fingerkamma fram en mittbena.

03Steg 3.  Spreja hela håret med Wind blown 05 dry finishing spray  för att få fram en luftig textur, som efter en blåsig promenad.

Steg 4. Dra håret bakåt med fingrarna, till en låg hästsvans. Låt håret täcka halva örat, så att bara örsnibbarna syns. Fäst med hårsnodd.

”Det är lätt hänt att den här typen av håruppsättning känns lite strikt och stel, men om du formar frisyren med fingrarna, istället för med kam, blir framtoningen mycket mjukare”
Tipsar Guido som är Redkens främsta hårstylist, mannen skapade den spanska hårstilen till Dolce & Gabbanas vårvisning.

04Steg 5. Snurra hästsvansen till en slarvig knut och fäst vid nackgropen med chignon-nålar. Plocka ut några hårslingor ur knuten och vid tinningarna för att få fram en mjukare och mer romantisk feeling på frisyren.

Steg 6. Fixera det hela med ett avslutande lager av hårsprejen Wind blown 05 dry finishing spray.

05Steg 7. Röda rosor är ~symbolen över n:et i Señorita. Stick försiktigt in en ros längs övre delen av knutens kontur. 

¡COMPLETA!06Pillow proof blow dry express primer, Wind blown 05 dry finishing spray, Satinwear 02.

Filippa Berg

Samarbeten, Skönhet, Världsturné

Få håret fixat på Redken POP-UP på NK Stockholm

Foto: Beata Holmgren

I onsdags visade Back sin vår- och sommarkollektion på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Samtidigt premiärades ”BACKcomben” – den nya frisyr Back har tagit fram tillsammans med Redkens hårstylist Rudi Lewis. (Dagen till ära lät Ann-Sofie Back själv lockarna falla i förmån för frisyren.)

I helgen har Redken och Back en pop-up i ljusgården på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Alla som vill kan gå dit och få en styling av professionella frisörer från team Redken, kostnadsfritt. Där kan man också köpa ett speciellt framtaget BACK X REDKEN-kit med produkter till ett förmånligt pris.

Öppettider Redken POP-UP på NK Stockholm
Torsdag 28 augusti kl 12-20
Fredag 29 augusti kl 12-18
Lördag 30 augusti och söndag 31 augusti kl 11-16

Rodeo
Backstage Beauty by Redken
FASHION WEEKS WITH REDKEN
Come backstage and get inspired as Redken tours the fashion weeks, from Stockholm all the way to Paris. Get the Redken looks at home with the help of Filippa Berg. Welcome to Backstage beauty by Redken.
CATEGORIES