Världsturné

REDKEN BACKSTAGE LOOK OF THE DAY: THE LOCAL FIRM

Redkens hårstylist Rudy Lewis skapade looken för The Local Firm AW13. Inspirationen kommer från Berlins rebeliska ungdomar och håret ska se ut som det gör efter en natt ute på en klubb.
Se nedan hur han gjorde – steg för steg!


Steg 1: Börja med att spraya igenom håret med Redken Fabricate 03 för att få rätt matt textur på håret, håret ska ligga slickat mot huvudet.


Steg 2: Ha i mer Redken Fabricate 03 heat styling för att kunna forma håret efter huvudet. Rudy använder på bilden en nylonstrumpa som hjälp när han fönar håret för att riktigt få till den slickade känslan. Föna tills produkten torkat in och håret formats – ingen volym här! Använd en locktång för att forma in håret i nacken.


Steg 3: Rudy använder sig här av löshår för att skapa en lugg och löshåret har bearbetats på samma sätt som övriga håret för att få samma struktur. Med eller utan löshår – jobba upp en lätt volym bak på huvudet med massor av Redken Iron Shape 11 och dra fram några slingor i ansiktet. För att ytligare forma frisyren har Rudy satt en nylsonstrumpa runt halsen som håller in håret i nacken, denna klipper du lätt av sen – Klart!

Foto: Märta Thisner
Redken Hair Stylist: Rudy Lewis, LinkDetails
Rodeo i samarbete med Redken.
Redken säljs på Redken Club 5th Avenue Salonger

Ida Grundström Nyberg

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Backstage Beauty by Redken
FASHION WEEKS WITH REDKEN
Come backstage and get inspired as Redken tours the fashion weeks, from Stockholm all the way to Paris. Get the Redken looks at home with the help of Filippa Berg. Welcome to Backstage beauty by Redken.
CATEGORIES