Världsturné

REDKEN BACKSTAGE LOOK OF THE DAY: CHEAP MONDAY


Redkens hårstylist Linda Shalabi skapade looken för Cheap Monday AW13. Inspirationen kom ifrån förortens tonåringar, subkulturer och en blandning mellan kickers och punkare.
Se nedan hur hon skapade looken – steg för steg!


Steg 1: Utgå i från ett rakt och torrt hår, ha i rikligt med Redken Full Effect 04 mousse och spraya sen i Redken Fabricate 03 för att få rätt struktur och göra det lättare att arbeta med håret. Föna sen håret och tips från Linda är att föna håret torrt i den riktningen du vill ha det, så i det här fallet uppåt.


Steg 2: Gör en sidbena ganska långt ner på en sidan av huvudet och fläta sen två små, inbakade flätor cirka 1 dm mot huvudet och avsluta med att fläta resten hängande från huvudet. För att få flätan riktigt tajt mot huvudet använd Redken Tousle Whip 04, det stabiliserar och tar bort eventuellt frizz.


Steg 3: Kamma ihop resten av håret och sätt i en tofs mitt på huvudet men lämna flätorna hängande. På visningen använde sig Linda av en sprayfärgad löslugg som hon fäste med hårnålar uppe vid tofsen och sen rullade hon håret i en stor knut mitt på huvudet, med knuten döljes även fästet för luggen. Avsluta med att spraya rikligt med Redken Wool Shake 08 för stadga och glans och lossa sen några få slingor för lite liv – klart!

Foto: Märta Thisner
Redken hair stylist: Linda Shalabi, LinkDetails
Rodeo.net i samarbete med Redken
Redken säljs på Redken Club 5th Avenue Salonger

Ida Grundström Nyberg

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Backstage Beauty by Redken
FASHION WEEKS WITH REDKEN
Come backstage and get inspired as Redken tours the fashion weeks, from Stockholm all the way to Paris. Get the Redken looks at home with the help of Filippa Berg. Welcome to Backstage beauty by Redken.
CATEGORIES