Svar på läsarfrågor om skönhet

BlushSingle_NewPack_main

Ni är många som kommenterar och vill ha svar på olika typer av frågor. Ni som ställde frågor till Tomas Lenneryd, håll ut, han är en upptagen man men han ska svara på era frågor.

Under tiden svarar jag på kommentarer ni ställt i bloggen. Som vanligt är inte mina svar någon sanning, utan endast min uppfattning och erfarenhet.

__FRÅGA: Sofia | 12 February 2010 15:36
Hej Camilla, jag har lange anvant mig utav Cliniques produkter, hudtyp 3. jag alskar vartenda produkt men en favorit ar Turnaround Concentrate. Men nu ar jag intresserad av att prova Lancomes Genifique. Vilka rengoringsprodukter rekomenderar du att jag anvander ihop med serumet och dagkramen? Jag skulle saga att jag har blandhy men fetare pa vissa stallen. Genifique kanske inte passar min hudtyp?
Tacksam for svar da jag bor i Milano och ga igenom det har pa italienska kanns som en overkurs!

__SVAR: Det beror lite på din ålder. Genifique ska egentligen passa alla åldrar, men det är en aktiv kräm, så jag skulle säga att det bästa är att använda den från cirka 24-25 års ålder. Be om att få ett prov i butiken, och så kan du testa om den fungerar på din hud. Rengöringen får gärna vara i gelform, om du väljer en fetare kräm, så den verkligen rengör de partierna som är fetare.

__FRÅGA: Olivia | 13 February 2010 08:53
Finns den i olika färger – och vilken färg bör man då välja som blek nordbo?=)

__SVAR: Ja, den finns i flera olika färger. Som blek tycker jag att du ska välja “Porcelain”.

__FRÅGA: Darling | Hemsida | 14 February 2010 20:13
bra recension, men smickrande mamma-kommentar kan inte räknas till resultatet tycker jag, får ungefär lika mycket effekt som avlägsen-släkting-kommentar typ “vad du har blivit en vuxen flicka hjärtat, sist jag såg dej var du så hääär liten”.
Ps. angående 4-stjärnigt smink, vet du om Bobbi Brown finns att köpa i Sverige?

__SVAR: Kanske det, men jag tyckte att det gav en liten mer personlig touch på recensionen. Bra fråga, jag tror faktiskt inte det. Vet någon av er läsare? Jag vet att det varit på väg att lanseras i Sverige ett tag, men hittills har jag inte sett det någonstans. I Köpenhamn finns det i alla fall.

__FRÅGA: Ulrika | 16 February 2010 17:30
Hej Camilla! Jag måste få börja med att skriva att jag anser dig vara en av Sveriges allra vackraste kvinnor – du personifierar naturlig (skandinavisk, dessutom) skönhet. Jag hittade faktiskt inte till din/a blogg/ar förrän i förmiddags, men har sedan dess bläddrat igenom allt du skrivit hittills på den här bloggen. Nu är det dags för Nöjesguiden-bloggen! :) Sedan hade jag några frågor, som jag hoppas få svar på, nu eller i en kommande frågestund. Vilket rouge använder du? Har du något tips på “ögonbrynsskuggor” för oss med halvmörka, tunna ögonbryn? (Jag använder själv “Tri Brow Color” från Make Up Store, men skulle behöva en skugga som är lite ljusare.) Stor kram!

__SVAR: Tack, vilka otroligt vänliga ord. Jag använder ett rouge från Nars som heter “Orgasm” och för ögonbrynsskuggor tycker jag att du ska titta på märken som Laura Mercier och MAC, jag tror att de har en bred färgskala.

__FRÅGA: Sandra | 17 February 2010 11:48
Jag har aldrig färgat ögonbrynen. Sminkar dom inte heller då dom varken är jätteljusa eller jättemörka. Då jag varken är vithårig eller svarthårig. Jag ser på bilden att du inte har samma nyans på håret som på ögonbrynen. Du ser vacker ut tycker jag!

__SVAR: Tack, vad snällt av dig. Jag är faktiskt född med mörka ögonbryn och ljust hår, och även om det inte alltid är trendigt så tycker jag att det gör mitt utseende personligt.

__FRÅGA: J | 17 February 2010 12:41
Jag brukar färga mina ögonbryn mörka är jag normal?

__SVAR: Ja, du är ytterst normal. Många tjejer gör det.

__FRÅGA: Frida | 11 February 2010 16:32
Var går du och färgar och klipper dig? Vill byta frisör och skulle behöva bra tips.

__SVAR: Jag går till Corinne & Friends i Sturegallerian hos en tjej som heter Ellinor. Det är dyrt, men hon är väldigt duktig. Jag vet dock att vissa inte är lika nöjda med Corinne & Friends, men jag tror att beror på vilken av frisörerna man har, och att man är mycket tydlig med vad man vill ha.

__FRÅGA: minna | 12 February 2010 16:23
Hjääälp! Jag har alltid så frissigt hår, håret påminner mer om svinto och går ändå och toppar var 3e månad. Orkar inte stå i en halvtimme varje morgon med plattången :( Tips på några schyssta produkter man kan smeta i? Din frisyr är ju fab men gissar att den tar mer än en minut att sno ihop.

__SVAR: Jag använder en fönkräm i handdukstorkat hår, och fönar sedan håret “nedåt”, alltså att fönmunstycket pekar nedåt. Sen är det bra att använda en riktigt bra borste, och avsluta med ett serum på längderna.

__FRÅGA: s | Hemsida | 13 February 2010 11:09
ser ut som du har lite uppklippt, eller är ditt hår jämnlångt? har själv (väldigt) långt hår och kan inte bestämma mig för om jag ska “klippa bort” uppklippnnigen eller inte…

__SVAR: Ja, mitt hår är lite uppklippt. Mest eftersom det är så tjockt, att jag inte vill att de ska bli för tjockt i topparna.

__FRÅGA: LENE | 6 February 2010 18:41
hvilken farge valgt du på kremen?

__SVAR: Den näst ljusaste färgen. Tror att den heter Nude, men den är lite för mörk om jag inte använder brun utan sol.

__FRÅGA: Paulina | 7 February 2010 19:27
Hej min skönhetsguru! Jag behöver hjälp med en sak. Det är nämligen så här att jag använt en lotion med Q10 i. (Niveas) Jag tyckte den var bra, men har hört att man egentligen inte ska använda produkter med Q10 i när man är ung. Vet du vad som gäller där? Kan Q10 ge en märkbar effekt på en 22åring eller är det bättre att använda en vanlig bodylotion?

__SVAR: Hej Paulina! Egentligen så är ju Q10 en anti-age ingrediens, så då ska man egentligen inte använda den förrän man börjar få synliga, små rynkor. Men min filosofi när det gäller skönhet är att om du älskar krämen: Kör. Den kommer inte att “förstöra” din hud.

__FRÅGA: karin | 9 February 2010 23:50
jag skulle jatte garna vilja ha en recention av st tropez
tack

SVAR: Det kommer, jag testar den för fullt för tillfället.

__FRÅGA: sara | 14 February 2010 19:56
Jag undrar hur färgerna är? Jag är väldigt ljushyad, och ofta blir färgade dagkrämer för mörka på mig.

__SVAR: Det finns en mycket ljus nyans som heter “Porcelain”, den borde passa dig om du är ljus.

__FRÅGA: Frida | 6 February 2010 00:29
Måste fråga dig en sak som gör mig mkt konfunderad gällande slingor i håret. De senaste gångerna har jag gått till Corinne & friends för att fixa min råttfärgade utväxt. Där gör de först några slingor för att sedan färga hela utväxten ljusare. Jag har kommit på att jag inte gillar det. Jag tycker det blir finare när man endast gör massor med tunnare slingor. Det blir dels en finare färg men också ett mer naturligt resultat. Corinne & friends ska vara en av Sthlms bästa salonger och jag tycker det är konstigt att de inte erbjuder denna “metod”. Vart går du och hur gör dem? För mig känns det som lite lathet från frisörens sida, det går ju självklart mkt snabbare att färga och göra få slingor. Det här blev ett långt, ngt förvirrat, inlägg. Sorry, sjukt tacksam för svar dock. :)

__SVAR: Jag förstår vad du menar. Jag går själv till C&F, men på mig gör de massor av folieslingor i hårbotten, och sen en toning. Jag tycker att du ska be de göra den typen av slingor du vill ha. Du är kunden, glöm aldrig det (även om frisören ofta vet vad som passar dig bäst).

Har jag missat någon fråga? Säg till i kommentarsfältet.

Camilla Åstrand
  1. Emmeli writes

    Jag har en fråga angående brun-utan-sol; vilken produkt använder du och har du något bra tips på hur man kan få det så jämnt som möjligt? Upplever ofta att färgen “rinner av” ojämnt efter en tid.

  2. filippa writes

    Hur får man till läpparna som Lady Gaga har i paparazzi videon? Alltså matta läppar! Här är en bild: http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=10082850

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion