Hur en doft kan förstöra en dag

När jag vaknade var det soligt ute, tänkte direkt: varför inte ta en somrig parfym för att lätta upp lite? Vanligtvis har jag inte direkt tunga dofter, utan enkla och lätta som Calvin Klein one och L’Eau d’Issey pour homme. Så, jag valde Gucci Pour Homme II som när det begavs sig hårdlanserades som en sommardoft. Jag köpte den för två år sedan på en Bali-semester ergo i mitt (under)medvetande antog jag att den var kopplad till allt det där som är härligt med livet. Shame on me säger jag bara, nu när jag sitter på kontoret några timmar efteråt har jag huvudvärk och minns snarare när jag satt fast med tåget i Jönköping i tre timmar, ett värdelöst sommarjobb som innebar allt annat än sol och lata dagar. Parfymen drar alltså ned mitt humör (eller har jag bara blivit doftmässigt neutraliserad av min vanliga feg-dofter?).

I vilket fall blev jag glad av La Tulipe – provet som låg på skrivbordet i morse. Jag tycker ofta att moderna dam- och herrdofter fungerar för båda kön. Har dock ej bestämt mig om det är jag eller någon annan som ska få lukta tulpan ett tag. Hur det än blir kommer det ett utlåtande här.

Benjamin Rask
 1. Bryan writes

  2000, när jag gick på högstadiet, hade min kära moder med sig Issey Miyake-doften hem till mig, efter en Japanresa. Jag minns vilken succé den gjorde, och vilken triumf det var, när en av tjejerna i coola-tjej-gänget på skolan, på en fest, kramade om mig, sniffade på min hals, och sa hur fantastiskt gott jag doftade. En liten anekdot, bara.

 2. Lisa writes

  Jag får nästan skrikångest när någon luktar Paris Hilton på tunnelbanan, “hej Lisa Fransson högstadiefjortis”

 3. Andrea writes

  Åh. Lancomes Trésor gör mig arg, vet inte varför i och med att jag aldrig ägt den. Hatar den lika mycket för det.

 4. Susanne writes

  Andrea, jag håller med dig! Tresor är vidrig. Men värst av alla är nog Red Door. Värsta sortens surtants-parfym!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion