La Tulipe

Häromdagen var jag övertygad om att pröva La Tulipe på mig själv. Vadå, det är väl en modern doft för alla tänkte jag. Men nja. Vet ej vad jag hade förväntat mig men under de två dagarna den satt på mina handleder doftade jag inte som mig själv. Den kändes lite ryckt ur sitt sammanhang. La Tulipe doftar starkt av tulpaner till en början, som ett soldränkt klassrum på din skolavslutning i trean. Som din fröken du kanske var lite förälskad i, hon hade en skir fladdrig klänning. Efter ett tag blir den varmare, lugn, som en mammadoft kanske (dock pratade jag mammadofter i går, alla verkar ha helt olika uppfattningar om vad det är). Ändå tror jag att bäraren riskerar att uppfattas som en aning flickig. Fast, vad vet jag, är trots allt inte så mycket en flicka.

Hur som gav jag bort La Tulipe till en kvinna i min testpanel. Hon skulle nog beskriva sig som en högst kontrollerad superperfektionist, en aning damig kanske. Vi får se, det ska bli spännande att se vad och vilka hon koppar till den.

bild

Benjamin Rask
 1. Susanne writes

  Var inne och provade La Tulipe häromdagen. Jag tycks vara ensam om att tycka att den doftar jasmin, och nästan bara jasmin!
  Den har absolut inget maskulint i sig, så jag kan förstå att du inte behöll den själv…

 2. admin writes

  Hm, ja. Kanske det. Trots jasminen, gillade du La Tulipe? Tyckte att det var något som påminde om Balenciaga eller Margiela-parfymen. Men som sagt, väldigt feminin även om jag sällan brukar vara rädd för det. Ibland blir det bara fel.

 3. Susanne writes

  Nej, jag gillade den inte särskilt mycket tyvärr… mina favoriter är Gypsy Water och Blanche, så La Tulipe är nog för blommig för mig. Och så hatar jag jasmin! :)

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion