Pat McGrath

Något av det mest inspirerande i sminkväg som visas under modeveckorna är Pat McGraths sminkningar för John Gallianos projekt, alltså hans egna märke och för Dior och Dior Couture. Pat själv är så fantastisk (hon gör även andra visningar, typ Givenchy, Prada, Valentino, Armani, Balenciaga, Calvin Klein, Gucci, Lanvin) att hon förtjänar ett eget inlägg men här kommer lite av det hon gjort för nyss nämnda galenpanna.

Dior F/W 03

Galliano F/W 03

Dior Haute Couture S/S 04

John Galliano F/W 05

John Galliano F/W 02

YouTube Preview Image

Dior Haute Couture S/S 04 igen

Dior Haute Couture S/S 07

Dior Haute Couture F/W 06

En del av det fantastiska med det här är hur folk inspireras:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Vad jag också gillar, förutom det estetiska, är att det här inte är tillrättalagt. Det här är inte del av en ren och prydlig kultur fylld av modebloggerskor (sorry, i love u) och Alexander Wang-kloner. Pat McGrath för Dior Couture och John Galliano är en del av den gamla modevärlden, modevärlden när den utgjordes av freaks and geeks. När det fortfarande var en fristad för misfits från det stora samhället och den fick vara lite smutsig och farlig, den fick exkludera dem som var vanliga och tråkiga. Det jag och säkert många med mig, låg hemma och längtade efter, saknade på barnrummet, det jag tittade in i genom mammas modetidningar även om vi just då inte kunde formulera vad vi ville ha. Just därför älskar jag allt det här överdrivna som inte flyr att likna Divine i John Waters Pink Flamingos. Självklart tror jag att alla delar av den nutida modevärlden kan leva sida vid sida, vi får bara inte glömma bort det här extrema, kreativa, genuint roliga mitt i allt slätstruket. Det är dagens viktigaste läxa.

Alla bilder The Fashion Spot

Benjamin Rask
 1. S writes

  du e bra du

 2. Lisa writes

  Ditt bästa inlägg hittills, kan inte annat än hålla med.

 3. Sascha writes

  Kommer aldrig glömma SS04. Gådhud av att tänka på det.

  Bra skriver Benji!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion