Teddy Charles & Sunsilk

Var ju som sagt och träffade Sunsilk för att få höra om deras samarbete och nya projekt. Kort och gott handlar det om en serie hårvårdsprodukter, Sunsilk Co-Creations, framtagna i samarbete med experter inom hårvård och styling, varje hårperson representerar och presenterar en produkt var. Det där med att en “expert” arbetat med ett företag får man ju höra ganska ofta men den här gången blev till och med jag imponerad, obs får ej någon slags ersättning får att skriva detta. De namnkunniga är Teddy Charles som var på plats i dag, hans produkter , Francesca Fusco, Jamal Hamadi, Rita Hazan, Thomas Taw, Yuko Yamashita. På plats fanns även duktiga Tony Lundström som någon slags svensk representant för att ta fram stylingtips och looks för vårens trender.

Jag och mitt hår hade lite prestationsångest när vi försenade sprang iväg mot Ambassadeur där presseventet hölls, var nyduschad och flygig i håret, pollenstinn i näsa och ögon. Bävade inför alla redaktörers och framför allt Teddys blickar. Men det gick ju bra tillslut. Här kommer min intervju med Teddy, lägger upp den jag gjorde med Tony senare i dag.

Om vi inte tänker på en konsumentnivå, vilka hårtrender ser du just nu, vad känns spännande i ditt arbete?

TEDDY CHARLES
_Just nu är jag väldigt sugen på en extremt skarp bob som istället för att vara rak runt om kring sluttar nedåt. Den är alltså kort baktill för att hamna i brösthöjd fram. Alla frisyrer som ser annorlunda ut från olika vinklar är spännande, att kunna leka med dimensioner.

När jag gjorde research inför vår träff hittade jag ett modejobb från Numéro 2009 som var väldigt vackert där du stylat Shalom Harlow i en kort herrfrisyr, kan du berätta något om det arbetet?

T.C.
_Vi ville få fram den här speciella herrnacken på Shalom men vi var strängt förbjudna att klippa henne och hon har ett axellångt svall. Så vi fick knyta upp det mesta i en boll och sticka in resten, det är en komplicerad teknik men det var värt det.

Har teknikerna ni i arbetet som hårstylister utvecklats mycket de senaste åren?

T.C.
_Absolut, i dag har många modeller längre hår de bara låter vara. Jag vet att många tycker att det är tråkigt men för mig i min arbetsroll gör det ingen skillnad. Det är slutresultatet som räknas, historien vi förmedlar. Vi använder så mycket peruker och löshår att vi kan göra nästan vad som helst med vem som helst.

Alltså ni gör som i Americas Next Top Model när de flätar allt hår jättehårt och syr på en crazy frisyr?

T.C.
_Ja, haha. Fast en teknik passar aldrig alla. Jag tycker inte heller man ska använda samma frisyr för länge. På Top Model kanske det inte ser så bra ut alltid men en bra frisör med en god teknik kan få sådant att se äkta ut.

För ett tag sedan pratade jag med stylisten Robert Rydberg om hur hans syn på skönhet förändrats under tiden han arbetat, han har lite förlorat koncepten. Har något liknat hänt med dig som nästan uteslutande arbetar med supermodeller?

T.C.
_Det där handlar ju väldigt mycket om vad ens definition av skönhet är. Modeller kan göra mig arg eller glas, göra mitt arbete svårare eller lättare men aldrig tråka ut mig. Jag älskar kvinnor, mitt förhållande med modeller är som en slags villkorslös kärlek. Relationen måste bara fungera.

Foto Sunsilk

Benjamin Rask

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion