Mádara eco face – en slutgiltig dom

Som utlovat kommer här en lite mer utförlig rapport av min tid med hudvårdsprodukterna från Mádara Cosmetics. Vad jag har testat är ett rengöringsskum – Deep Purifying Foam (150ml, 149kr), ett ansiktsvatten – Deep Balance Toner (200ml, 125kr) och en nattkräm, Rengenerating Night Cream (50ml, 265kr). Alla produkter fungerar med alla hudtyper. Står det i alla dall.

Vad jag först fastnade för är alla produkters naturliga känsla, kanske låter det töntigt, jag tror att det är kombinationen av eko-märkning, de naturliga ingrediensera (som rosenvatten, ringblomma, gurka, hallon och hummle) och att alla tre är skonsamma mot huden. Man använder gärna rengöringsskummet både på morgonen och kvällen, det sliter liksom inte, torkar inte ut och känns säkert att använda runt ögonen. Tonern doftar gott av rosor och hallon, inte alls så där äckligt fräscht skurmedel som mycket ska lukta nu för tiden och nattkrämen någon matig blandning av tomat, avokado, kakao och kamomill (jag lovar, det luktar gott!) däremot blir rengöringsskummet för konstig. Den luktar helt enkelt inte fräscht eller fint. Inte alls som något man vill gnugga i plytet – kompost eller öl som någon tappat ut i en väska och låtit torka in.

Hur har produkterna fungerat? Bra. Min känsliga hy har inte torkat ut och blivit fnasig, nattkrämen har varit lätt och smidig att arbeta in. Däremot är det lite tidigt att säga om den “förhindrat hudens åldringsprocess, stimulerat cellförnyelsen och jämnat ut fina linjer” men den har känts bra och det räcker.

Ingen av produkterna är särskilt dyr, den produkt som står ut är ansiktsvattnet som verkligen gör sitt jobb. Huden känns balanserad och den fräschar upp ansiktet, en prisvärd liten sak.

Benjamin Rask
  1. Artikel om Mádara - EKO princess writes

    [...] Mádara in my heartEkologisk blogg: recensionerGo Green Makeup: recensionRodeo Snygg: Mádara eco face – en slutgiltig domEkostil: Tanja testarNaturligt Snygg: Bra nattcreme från MádaraNewzglobe.com: artikelMaria Nova: [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion