Får det lov att vara lite trans? (del 1)

Jag ber om ursäkt för de senaste dagarna en-menings-inlägg. Ibland blir det så att allt som kommer ut egentligen inte är någonting. Istället har jag ju varit på modeveckan och hälsat på folk, undvikit de fria barerna och tittat på kläder för att formulera en åsikt. 

Till helgen är jag bjuden på en fest med crossdressing-tema. Alltså alla killar klär ut sig till tjejer och vice versa. Eller om man vill: vi ska transa. Och hur vill man då se ut? Det är inte direkt bara att välja vilken kvinna som helst, utseende och allt det där andra måste ju passa. Först tänkte jag: vilken kvinna skulle jag vara/vilja vara om jag nu var en kvinna. Då tänkte jag först Haider Ackerman-kvinna. 

Men det är ju svårt på så många olika vis. Jag har övertalat min vän Emma att sy ihop något till lördag, men jag kan inte förvänta mig Ackerman-romantik på en vecka. Annan modestereotyp jag gärna varit: 

Comme des Garcons vår/sommar 1996

Comme des Garcons hös/vinter 1996

Comme des Garcons vår/sommar 1997

Comme des Garcons vår/sommar 2000.

Foto FirstView

Såklart. Comme-haggan från 90-talet. Men svårt också. Dessutom blir det lite själlöst, det finns ju ingen riktig person bakom de där kläderna. Så jag gjorde ett face recognition-test för att se vilken kändis jag är lik, på myheritage.com. Kändisar de tycker jag liknar:

Emmanuelle Beart,

Bar Rafaeli,

och Emma Watson. Och en hel drös tråkiga killkändisar som till exempel Eminem. Men jag tycker inte jag är lik honom, eller någon av de här ovan. De jag pratat med som ska gå på samma maskerad vill klä ut sig ironiskt. Någon ville vara “gammal hagga”, någon “skön kille” (ni vet han i vans/keds, rutig skjorta och flasköl) och någon annan teddy boy. Jag fick förslaget “business woman”. Det var ju ett kul förslag. Eller inte. Roligt vore att försöka likna en kvinna som alla tror är en man eller transa. Praktexempel: Patsy Stone. 

Kommer ingen vart i mitt tänkande just nu. Del 2 kommer inom kort.

Benjamin Rask
 1. Don writes

  Första bilden är ju Eva Green, så jävla vacker.

 2. Sanna writes

  Åh du måste vara Patsy!!! Jag har inte bestämt mig än. Kommer sluta med att jag är min pojkvän. Eller ev en flata som klär ut sig till kille. De har ofta jeans, t-shirt, väst och tubsocka i trosorna och påmålad mustach… Meta och lätt!!!

 3. caroline writes

  höö? det är ju Eva Green. (…hon stavas vacker) hon har ju svensk pappa och fransk mamma. som jag, fast tvärtom. hur som.. !

  Emmanuelle Beart är fantastiskt vacker också iofs. men hon är 100procent fransk däremot ha !

  tja.

 4. admin writes

  Sanna: jag och min bästis Clara ska ha ab fab-fest senare i höst, då ska jag vara pats!

 5. thea writes

  nu har jag inte sett så många bilder på dig, men jag tänker lite… michael pitt?

 6. admin writes

  Thea: Men Michael Pitt är ju en man!!

 7. Agnes B writes

  Men klä inte ut dig till en person! Var du, fast so kvinna!

 8. admin writes

  Agy: det är så det blir!

 9. thea writes

  oj, sant! haha. *brainy*

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion