“Jag vågar experimentera och älskar färg och mode”

Alltså just nu är jag så hungrig att jag bara glor framför mig. Åt havregrynsgröt jag gömt på kontoret för nödfall, men det var icke tillfredsställande. I vilket fall. I dag fick jag bud från Maybelline med produkter från deras nya linje smink som heter MNY. Ovan ser ni bilder jag fotade av i photo booth alldeles snabbt men ni förstår nog vad jag vill illustrera – det är så mycket! Så många olika produkter, ett sådant överflöd av färger: ögonskuggor i 44 nyanser, nagellack i 38 färger, och 19 varianter på läppglans i tub (allt som allt omfattar grundutbudet132 produkter och då tillkommer specialkollektioner med jämna mellanrum). Det är en sådan uppmaning överkonsumtion, på butikshyllan som illustreras i bilden närmast ovanför står saker som “I <3 new” eller “bye buy”. Ganska knasigt om ni frågar mig.

Däremot kan jag inte hålla mig ifrån att tycka om lekfullheten och kreativiteten man uppmuntrar till, ingen behöver överväga ett sminkinköp längre än fem minuter om nagellacket kostar tio kronor. Kanske kan vi svenskar våga pröva lite mer? Av de produkter jag har kollat på verkar ögonskuggorna att föredra framför det andra, de är små och i fina nyanser medan läppglans och nagellack har alldeles för mycket glitter i sig. Varför? Det är urlöjligt att gå runt och glittra på det där viset. Eller tycker ni om smink med glitter i?

Benjamin Rask
 1. Alison writes

  Jag har aldrig förstått grejen med ett ton glitter i varje läppglans/stift. Speciellt inte rouge med glitter!

 2. Ida writes

  Jag använder löst glitter som eyeliner ibland och även löst över en skugga om det är små glitterkorn. I nagellack med måste jag erkänna. Men jag är svartklädd 24-7 så det funkar med lite färg/glitter tycker jag. Annars måste jag säga att jag gillade MNYs produkter. Nagellacket jag köpte har visat sig sitta riktigt bra och skuggan var det heller inget fel på. Så tummen upp! Det är ju sjukt billigt dessutom… yey.

 3. ebba writes

  Jag har i princip aldrig smink på mig (jag ser inte klok ut i ögonskugga, som en lessen tvättbjörn typ, och eyeliner fattar jag inte hur man lyckas med), men när det gäller nagellack så gillar jag… allt helt enkelt. Rosa, lila, grönt, turkost, orange… Glada färger, dovare färger, med eller utan skimmer och glitter av olika slag. Variation förnöjer, typ. Ser fram emot att kolla på MNY-sortimentet, utifrån informationen i det här blogginlägget. I övrigt — tack för att du skriver denna fina blogg.

 4. alice writes

  kul med billiga skuggor i andra färger än ljusrosa! och nagellacken är visst fina, om du frågar mig kommer nästa generation ‘it’-nagellack vara glittriga hehe. men alltså design. jag är nöjd med ögonskuggan jag köpte men det känns inte ‘kul’ att använda den för den ligger i en astöntig liten plastbit med en jätteful teckning på, som dessutom är vit så den ser redan helt snuskig ut.

 5. Nadja writes

  jag skyr glitter som pesten

 6. Darling writes

  Nej inte glitter. Och jag förstår inte nyheten med MNY över huvud taget. Jag börjar bli smått illamående av det här köp-nu-bär-idag-kasta-imorron-konceptet. Dessutom är inte MNYs kvalité i närheten av egna storasyster Maybeline – so what’s the point. Och nu när Nyx kommer intågande med sitt jumbosortiment (160 bara i ögonskuggor!) på svenska marknaden borde MNY huka ännu längre ner under bordet, moahahaa :)

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion