The mushroom of eternal youth

Yves Saint Laurent släpper nytt i serien Temps Majeur: serumet concentré de serum (vilket inte betyder så mycket mer än att det är just ett serum). Nyheten är ingrediensen Ganoderma Lucidum, som alltså är en svamp, “mushrom of eternal youth”, kallas den av YSL (den står som nummer fyra i innehållsförteckningen).

“This legendary mushroom is known for its exceptional cellular regenerating properties. Yves Saint Laurent introduces a new skincare innovation: a serum with double concentration* of this powerful ingredient to provide an advanced anti-aging performance. Day after day, wrinkles appear smoothed out, skin appears more firm, dense and nourished for an exceptional, youthful radiance.”

Svampen sägs ha använts i över 4000 år i traditionell kinesisk medicin, vilket gör den till den svamväxt, man i dag vet, använts mest och under längst tid. På kinesiska heter den Lingzhi, vilket slarvigt översatt ska betyda ungefär växt av andlig potens, tydligen kallas den också för odödlighetens svamp. På japanska kallas den bland annat för Mannentake som betyder “den 10 000-åriga svampen”. Ganska stora skor detta serum har att fylla, no? På grund av dess påstådda hälsoegenskaper och att man inte funnit några biverkningar av att nyttja svampen åtnjuter den status som den ultimata herbala substansen.

wikipedia finns ett avsnitt om modern forskning kring dess medicinska egenskaper, som att den skulle kunna bota cancer. Om det får man tro vad man vill.

Oavsett detta serum nu har magiska krafter eller inte får man anse det vara en smart strategi för att lansera sig i Kina (och säkert andra delar av Asien) där man redan associerar Lingzhi med ungdom, potens och styrka.

Serumet kostar 225 usd och finns att köpa bland annat här.

Benjamin Rask

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion