Samarbeta

Rodeo_14-01_Omslag_B_700px

Om Rodeo

Rodeo är Sveriges mest visionära magasin för mode och populärkultur sedan 2003, sedan juni 2013 med hemvist hos Stampen Fashion Media AB. I huvudkanalerna Rodeo.net och magasinet Rodeo samlas vår tids mest innerliga, roliga och egensinniga röster inom mode, skönhet och musik. På ständig jakt efter nya uttryck blir Rodeo en plattform för den ständigt föränderliga kreativa scenen i Sverige – Rodeos kanaler svämmar över med smartness, djärvhet, kärlek och inspiration.

Rodeo Magazine i punktform

– Fyra nummer per år. (Nästkommande 23 september och 18 november 2014.)
– Upplaga 20 000.
– Ca 150 sidor tryckta på exklusivt papper.
– Läsare 60 procent kvinnor och 40 procent män i åldern 18-40.
– Skandinaviens vassaste mode-, skönhet- och musikbevakning.
– Kulturtidskrift med modebilder i världsklass.
– Visar upp svensk kreativitet för världen. Gräver där vi står.
– Smart, nyfiken, innerlig och vacker att bläddra i. En vän i tidningshyllan.
– Blandar samhälle, politik, mode och trender. Vågar tycka!
– Internationell distribution i världens viktigaste modestäder.
– Nominerad till Årets tidskrift 2011 av Sveriges Tidskrifter.

Rodeo Magazines historia

Tidningen Rodeo har getts ut i Sverige sedan 2004 (och sedan 2003 i Italien), i början som gratistidning i tabloidformat. Sedan dess har tidningen uppdaterats ett par-tre gånger och i april 2014 kom första numret i Rodeos nya format ut. Nya Rodeo är en lekfull, ärlig och tillgiven vän i tidningshyllan, med en vision som får modehjärtat att slå ett extra slag. På ständig jakt efter nya uttryck och perspektiv blir Rodeo en hemvist för den föränderliga mode- och musikscenen i Sverige. Rodeo delar med sina läsare samma glöd och nyfikenhet inför nytt mode och ny musik, oprövade idéer och intressanta reportage. Med höga ideal och låga trösklar berättas en pågående historia om ett nytt, föränderligt, kreativt landskap.
”Vi vill göra mode som man kommer ihåg, skapa bilder och sidor man sparar. Inte såna man ramar in, utan såna man bara måste riva ut och trycka upp på väggen med en knappnål med en gång”, säger Elin Unnes, chefredaktör.

Rodeo.net i punktform

– Främsta destinationen för alternativ inspiration inom mode, skönhet och musik.
– Digital samlingsplats för relevanta kreatörer i Sverige idag.
– 110 000 unika besökare i veckan / ca 750 000 sidvisningar i veckan enligt Google Analytics.
– Medelålder 27 år. 75 procent kvinnor.
– Läsare som är medvetna, aktiva, nyfikna, köpstarka. Bor främst i storstäde
– Utsedd till årets digitala tidskrift 2011 av Sveriges Tidskrifter.

Rodeo.nets historia

Rodeo.net startade som en blogg av dåvarande chefredaktören och medgrundaren Johan Wirfält. Successivt utvecklades bloggen till fler bloggar, och runt 2007 genomfördes en större satsning på redaktionellt innehåll av nya chefredaktören Lisa Corneliusson. Sedan dess är Rodeo.net ett ständigt work in progress som sedan tio år tillbaka samlar tidens mest inspirerande röster inom mode, skönhet och musik. En innerlig vän på internet som är nyfiken på det udda och egna; det vackra och fula; på personer och idéer som förskjuter perspektiv. Rodeo.net tillägnas den föränderliga mode- och musikscenen i Sverige – och är ”navet för den svenska modedebatten” enligt SVT:s Kulturnyheterna.

Koncept

Förutom traditionell annonsering i Rodeo Magazine och på Rodeo.net jobbar vi även med bredare koncept. Vi har tagit fram advertoriallösningar för bland andra Adidas, H&M, JC, Redken, Levi’s och Åhléns samt gjort events för bland andra Marc O’Polo, Monki, Gina Tricot och J Lindeberg. Läs mer om dessa här.

Kontakt

Rodeo är en del av Modern Women Media.

Operativ chef och ansvarig utgivare
Johan Rydell
johan.r@modernwomenmedia.se

Försäljningschef
Peter Näsström
peter@modernwomenmedia.se

Innehållsansvarig
Sebastian Nordén
sebastian.norden@stampen.com