Skönhetsminnen med Robert Rydberg

“Jag brukar fråga mig själv om man kan bli blind för skönhet om man jobbar med det jag gör, alltså att man med tiden som stylist blir mindre betagen av fysisk skönhet.
För några år sedan stylade jag Matt Gordon för HM (bild ovan), för mig var han som vilken kille som helst – en typisk boy next door. Min assistent som då precis börjat hos mig blev däremot helt svimfärdig, han kunde kunde inte tänka på något annat än Matt under en veckas tid. Jag tror inte att det handlar om skillnader i personlig smak utan helt enkelt om att jag har blivit avtrubbad.
Jag försöker ställa mig frågan om det här är farligt men jag kommer inte fram till något svar. Vad är ens skönhet? Det är ju så att till viss del bestämmer jag folks ideal, de modeller jag väljer och hur de framställs kommer att påverka läsarnas uppfattning om vad skönhet är.
Kanske är min poäng är att man ska värna om sina skönhetsideal och inte låte dem påverkas för mycket, att värna om den alternativa skönheten. Jag skulle vilja hitta tillbaka dit, där the boy next där är det snyggaste och mest breath taking i hela världen.”

Bild Peter Gehrke för H&M

Benjamin Rask
  1. Pardon - Rodeo Snygg | Rodeo Magazine writes

    [...] senaste, det är väl ”vårens” fel. Som plåster på såren lägger vi upp veckans skönhetsminne (med Robert Rydberg!!) en dag för tidigt. [...]

  2. Tweets that mention Skönhetsminnen med Robert Rydberg - Skönhetsminnen | Rodeo Magazine -- Topsy.com writes

    [...] This post was mentioned on Twitter by Rodeo Magazine. Rodeo Magazine said: Robert Rydberg: "Jag skulle vilja hitta tillbaka dit, där the boy next door är det snyggaste i hela världen.”" http://bit.ly/blus1C [...]

  3. Teddy Charles - Rodeo Snygg | Rodeo Magazine writes

    [...] vilket känns jätteroligt och spännande. Jag vill veta om han som Robert Rydberg sa i sitt skönhetsminne att man verkligen blir bländad av skönhet, att refernsramarna blir konstiga ju mer man arbetar [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion