Skönhetsminnen med Sophie Adolfsson

“Jag var ca 12 år och hade bestämt mig för att köpa min första concealer. Ett oerhört stort steg för mig då jag tidigare bara kluttat på lite mascara när jag skulle på discon och såna grejer, men under den här tiden började jag mer och mer uppmärksamma mina mörka ringar under ögonen (mina så kallade tjejkompisar hjälpte till att påpeka deras existens, såklart) vilket gav mig stora komplex och jag insåg att nu fanns det ingen återvändo. Det är nu jag måste fixa problemet så att säga. På H&M stod jag sedan i två timmar och försökte välja bland alla märken. Jag fastnade mellan en concealer från Max Factor eftersom Madonna gjorde reklam för produkten och såg helt amazing ut (se bild ovan), och H&Ms egna billiga skit eftersom ja, den var billig och jag var fattig. Jag vågade inte fråga någon om hjälp, jag tyckte det kändes lika pinsamt att köpa en concealer som att handla bindor. Efter mycket om och men och duttande på händer av concealerna och försök att förstå vilken som var bäst (även fast jag inte riktigt fattade ett skit vad jag ens höll på med) valde jag H&M.

Ganska glad ändå gick jag hem med en pirrande känsla i magen om att jag nu skulle se så snygg, fräsch och vacker ut = alla killar skulle äntligen bli kära i mig = jag skulle finally få kyssas med någon! Väl hemma började jag kladda med concealern och insåg att det var betydligt mycket svårare än vad jag trodde. Jag hade trott att jag bara skulle stryka på massa klet med pinnen som följde med och så skulle det vara klart, istället byttes de mörka ringarna ut mot concealersjöar under ögonen.

Jag stod säkerligen i två timmar till och kladdade, tvättade bort, gjorde om utan att det blev bättre. Tvärtom. Allt duttande gjorde bara att de mörka ringarna blev värre och rödare och svullnade upp. Min frustration växte enormt och tillslut blev jag tokig och började skrika och gråta och springa runt i lägenheten. Kastade mig på sängen för att sedan springa tillbaka och titta mig i spegeln och få ännu ett utbrott. Slog mig själv i huvudet och ansiktet, ja ett helt psykoanfall! Jag skulle för alltid vara en ful tjej med ringar ned till knäna och ingen jävla kyss skulle komma och så började jag tänka att då skulle jag ju även få vara oskuld resten av livet! Till slut gav jag upp och gick och la mig.

Morgonen efter vågade jag ändå prova concealerhelvetet igen och då, nästintill som att det vore magi, blev allt bra på en gång! Jag stirrade på mig själv och blev helt salig i kroppen för de mörka ringarna var faktiskt täckta! All livslust kom tillbaka och jag kände mig starkare än någonsin.

Något år senare insåg jag dock att det enda concealern gjort var att byta ut de mörka ringarna mot ett par knalloranga ringar, vilket lyste upp till och med ännu mer eftersom min hy är i princip kritvit. Genom denna, ganska tidiga upptäckt ändå, har jag lärt mig vikten av att omsorgsfullt välja sin concealer! Underlag lägger jag alltid ner mer pengar på än andra sminkprodukter. Min hjärtesten är sedan flera år tillbaka Magic Concealer från Helena Rubenstein.”

Sophie Adolfsson är författare och sjunger i Penelope.

Benjamin Rask
  1. Sophie - Rodeo Snygg | Rodeo Magazine writes

    [...] ligger veckans skönhetsminne upp här, som vanligt. Den här veckan har jag pratat med fina Sophie Adolfsson som skriver böcker, ibland [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion