Skönhetsminnen med Karolina Skande

“Det tog långt tid för mig att förstå att jag faktiskt inte kunde komma att se ut precis som kvinnorna på beautybilderna i tidningarna endast genom att använda produkterna som presenterades vid sidan av bilden. Nästan pinsamt lång tid. Jag trodde på allvar att använde jag bara rätt hårspray skulle jag få det perfekta Hollywoodsvallet och använde jag bara rätt mascara skulle mina ögon inte bara få långa tjocka fransar utan även bli stora och mandelformade. Möjligheterna var oändliga och man kunde förvandlas till vem man ville med hjälp av en ögonskugga eller ett shampoo. Det var brutalt att komma till insikten (någon gång i de sena tonåren) att skönhetsprodukter faktiskt inte kan förändra ens utseende. I bästa fall kan de förbättra (även om det inte heller är någon garanti har det visat sig) men i de flesta fall har jag märkt att skillnaden före och efter faktiskt oftast är marginell. Eller är det bara jag som gör fel? Jag längtar tillbaka till tiden då jag var ung och lättduperad. Då den perfekta hyn och de sensuellt plutiga läpparna bara var en produkt bort.”

Karolina Skande är trendredaktör här på Rodeo, frilansande stylist och modejournalist och driver Hotspot-bloggen.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion