En tur längs Magasinsgatan, del 1

Ett område som ligger oss nära om hjärtat är givetvis området kring Magasinsgatan, där vår Göteborgsbutik ligger. Bland kullerstensgatorna i de gamla delarna av stan myllrar det av caféer, restauranger, butiker och barer. Vi tänkte ta med er på en rundtur och visa våra favorithak!

 

 

Gourmetkorv

Vid Grönsakstorget, dit Magasinsgatans ena ände vetter, finns en riktig liten pärla för korvälskande och hungrande själar. Med en meny som minst sagt imponerar bjuder personalen på en fantastiskt god bit mat till ett lågt pris. På menyn samlas korvar från Ungern, Finland, Afrika, Danmark, Tyskland och Italien, och kryddningarna varierar därefter. Med lite gött mos till och någon god röra är det nog ingen som blir besviken. Missa inte våra favoriter: lammköttskorvarna!

 

 
 


 
 

Strömmingsluckan

Efter att man tagit sig in på Magasinsgatan (och passerat vår butik!) så är det dags för nästa stopp på turen. På det som en gång varit en grå, trist och sorglig parkeringsplats har bilarna nu fått konkurrens av caféer, butiker och inte minst – Strömmingsluckan. I denna lilla vagn står några glada pöjkar och serverar strömming till de många gästerna som hittat hit. Någonting påminner mig om när jag som liten åt på en liten strandrestaurang i Thailand, där de på minimala antal kvadrat lyckades servera ett 60-tal rätter. På luckan är antalet rätter visserligen betydligt färre, men oj, så god mat, på så liten yta. Under sommaren blir det extra trevligt då den nytillkomna grannbutiken Artilleriet bidragit med extra många sittplatser för de många hungriga. Men glöm inte kontanter, och missa inte Havets Wallenbergare!

 

 
När vi ändå var här och hälsade på passade vi på att byta några ord med Strömmingsluckans egna Göteborgslegend - Thomas.
 

Vilket är ditt bästa smultronställe i Göteborg?

- Det är nog Kino (Hagabions bar i Linné, reds anm.). Nu har de ju inte frukost där längre, men förut kunde man komma på morgonen och stanna där hela dan. Sen har de fin personal också. Och god öl.
 
 

 


 
da Matteo Panetteria

På andra sidan parkeringen från sitt välkända café öppnade da Matteo våren 2010 sitt bageri/café. Här kan man både avnjuta en god surdegssmörgås på plats eller köpa med ett bröd att ha i hemmet. Ta en nyrostad kopp bryggkaffe till det och slå dig ner och njut, inte helt dumt väl? Vårt bästa tips är att ta med sig dagstidningen hit på morgonkvisten. Det finns minst sagt sämre sätt att starta dagen…
 
 
Foto: Angelique Johner
Text: Ingrid Hagberg

Fortsättning följer…

No related posts.

velour
  1. oroshjärta writes

    Fantastiska bilder! Fantastisk gata!! GBG PEPP! Kram från Sthlm.=)

    Reply

  2. Misha writes

    Alltså, Thomas <3 Speechless!

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Västkusten med Velour
Här tipsar Velour om det bästa från Göteborg och västkusten. Musik, konst, barer, konserter, restauranger, öar, klubbar. Det vi gillar och inspireras av och som vi vill dela med er.
Bloggen är ett samarbete mellan Velour och Rodeo.