Vi måste prata

Förresten. Jag vet att jag ägnat allt för många inlägg här åt att be om ursäkt för att jag skriver för lite/för dåligt/om fel saker på den här bloggen, men jag måste, för jag har lite haft känslan av att ganska få läser den och ännu färre uppskattar den. Häromdagen googlade någon “vad betyder elysisk” och kom hit. Faktum är att jag har bloggat om vad detta obskyra ord betyder – för er som inte orkar klicka på länken och skumma igenom ett ganska affekterat inlägg om Stagnelius Kärleken, en metafysisk lärodikt för att få reda på svaret kan jag avslöja att det betyder “himmelsk”. Den som googlade detta stannade dock i 0 sekunder. Detta känns lite som en bitchslap.

Men alltså, det jag vill komma till: hej, hur mår ni? Är det någon där? Gillar ni kanske också envägskommunikation? Har ni varit upptagna med skolstart eller kärlek på sistone? Har ni träffat någon annan??  Jag är så ensam. Jag kommer ihåg er nu, när skenet av den första höstbrasan dansar på den rödflammiga mattan: just där framför kakelugnen brukade ni ligga och spinna. Jag ansträngde mig förgäves för att vinna er tillgivenhet. Nä skoja, och för er som inte orkar klicka på den länken känns detta nog rätt awkward, så jag måste bara förklara: det där var ett väldigt roligt Doktor Glas-citat om en katt som heter Murre.

Det var ytterligare ett stickspår! Men alltså. Jag undrar verkligen. Är det bra med er? Vill ni fortfarande ha mig?

Hanna Johansson
 1. Sophia writes

  Jag har läst din blogg ett tag men tycker inte om att kommentera hehheehehehhe. Och jag kommer att fortsätta läsa din blogg.
  I övrigt är allt bra med mig. Men du har fortfarande inte svarat på var man kan köpa Rodeo i Berlin :ccc mvh forever alone

 2. Hanna Johansson writes

  Nej, just det! Faktum är att jag inte heller har fått svar på det, så jag ska kolla igen.

 3. Johanna writes

  Världsbäst på envägskommunikation, framförallt när det gäller bloggar. Du vet när man tittar på en hemskt bra tv-serie så mycket att karaktärerna börjar kännas som riktiga vänner? Så känner jag för dig och din blogg.
  Annars saknar jag min katt lite ovanligt mycket idag, och tröstar därför mig själv med att baka bröd och lyssna på jazz i regnvädret.

 4. Åsa Söder writes

  Men vetu vad. Jag är helt ny här! Jag började följa din blogg för bara nån vecka sen. Och jag vill ha dig kvar som blogg på min bloglovinlista hehe. Alltså det känns som att folk oftast snabbt klickar sig igenom sina bloggar och det måste vara svårt att ha en bra blogg idag. Men keep up the spirit jag tycker att du verkar som en väldigt skön och smart tjej och det är verkligen inte många bloggar jag gillar så nu jävlar fortsätter du och gör mig glad okej??! :)

 5. LP writes

  Jag läser!

 6. m writes

  Oh. jag läser! tycker så himla mycket om vad du skriver och din blogg!!

 7. Lo writes

  Jag läser, och har som princip att aldrig kommentera de bloggar jag läser; kanske för att jag läser rätt halvkrassa bloggar som inte ger så mycket att kommentera på. Något jag verkligen inte brukar kommentera på är sådana här bloggposter, “bekräftelseinlägg” där läsarna bjuds in till dialog, beskriva sig själva och önska mer av bloggaren framöver.
  Men för att inte riskera att du lägger av (HAHA som att detta skulle vara avgörande för det – självinsikt hej!) så bemödar jag mig att kommentera. Och gärna! Du ligger inte med i mitt RSSflöde (?) eller bloglovin’ (??) – vet inte vad det är eller om jag skrivit rätt. Du och din blogg är däremot en av de bloggarna jag lägger ned mödan på att leta upp när jag har tid och ork, och följer därmed inte bara regelbundet utan också med ansträngning – since it’s good.
  Så summa sumarum – fortsätt gärna, jag kommer då fortsätta läsa.
  Vad är det egentligen du gör i Berlin? Själv sitter jag i en regnig studentstad och undviker mitt syfte för tillfället, att studera, i förmån till att självömka mig och mitt inflammerade vänstra öra.

 8. isabella writes

  jag läser alltid, kommenterar aldrig. jag gillar dig så fortsätt!!! du är bra

 9. Sissel writes

  Läsvärd är vad du är! Din blogg är en av få bloggar som är baserad på text som jag läser. Sluta inte.

 10. Emil Sabel writes

  Jajaja! Mer yoicks!

 11. FilippiliF writes

  Läser, gillar, kommenterar inte. Det finns liksom inte så mycket att tillägga. Och när jag någon gång ibland tycker mig ha en begåvad synpunkt på något som du skrivit, ja då visar det sig att du har tagit upp den aspekten också, bara några rader längre ner.
  Bra blogg.

 12. J writes

  Läser, läser, läser, don’t stop!

 13. Ana writes

  Närvarande

 14. Thanky vous - Yoicks | Rodeo Magazine writes

  [...] vad glad jag blir att ni tog den här uppmaningen på allvar! Gissa om jag pöser av egenkärlek nu, det kommer räcka till jul minst. [...]

 15. Amy Rudbäck writes

  Jag läser såklart Hanna! Du skriver det på det sätt som jag önskar att jag själv kunde. Oui oui!

 16. Hanna Johansson writes

  :):):) <3<3<3

 17. A writes

  För att ytterligare boosta ditt ego! Outtröttligt inspirerande och skarpt skrivna inlägg! Fortsätt så. Man vill ju lixom vara din kompis!
  Slut på hype.

 18. Ulrika writes

  Jodå, jag läser med förtjusning. Mycket som en konsekvens av att jag slutade läsa bloggar under en period, för att jag kände mig fördummad, men sedan insåg jag att jag behövde den där känslan av att världen-sker-även-när.jag-inte-deltar-i-den som jag får av blogguppdateringar, så jag letade reda på något mer intellektuellt, välformulerat och värt i stället.
  And here I am.

 19. ebba writes

  jag känner ibland att jag grubblar för mycket, för ofta mina resonemang ett-två-tre varv för mycket så att det till slut bara är diffust babbel. jag blir störd när jag upptäcker det, men när jag läser din blogg och du vissa gånger också verkar sno in dig i ett resonemang men ändå lyckas förmedla bra och kloka reflektioner tänker jag att det är lite skit samma och skitbra ändå. att resonera sig vilsen alltså, för det är väl enda sättet att hitta ut.
  nu göra jag det igen, men ville bara säga att ja, jag håller med om att man vill vara din kompis. kommer, såklart, att fortsätta läsa.

 20. Hanna Johansson writes

  Åh. Vad glad jag blir.

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
HANNA JOHANSSON
Yoicks är tankar om samtid, mode och litteratur. Den skrivs av Hanna Johansson, frilansskribent, bosatt i Berlin.
hanna@rodeo.net twitter.com/_hannajohansson
KATEGORIER